Monolith Soft zoekt naar programmeur met ervaring in actiegames

Monolith Soft heeft een vacature gepost voor een programmeur. Daarin wordt vermeld dat ze zoeken naar iemand die ervaring heeft met het maken van 3D-actiegames.

Gamebedrijven zijn zo goed als altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelaars en zoals we gezien hebben bij vacatures bij de nieuwe Studio 2/Studio S bij Bandai Namco valt er soms wat informatie te vinden in die vacatures. Hier is dat niet anders.

Deze keer zoekt Monolith Soft een nieuwe programmeur voor één van hun studio’s in Tokyo. De vacature specifieert echter niet bij welke studio in Tokyo je gaat werken. Bij de niet-verplichte eisen voor de job staat dat ze iemand zoeken die ervaring heeft met het maken van 3D-actiegames en kan helpen bij het maken van game engines.

Gaat Xenoblade misschien de actieroute op?

Monolith Soft heeft in totaal vier studio’s, waaronder drie in Tokyo en één in Kyoto. De studio in Kyoto werkt mee aan games zoals Animal Crossing: New Horizons en Splatoon 3 en maakt een groot deel van de art assets in die games. De studio’s in Tokyo zijn daarentegen opgedeeld in twee productieteams: één voor Xenoblade en één voor Zelda. Uiteindelijk weten we niet voor welk team de vacature openstaat, dus het valt nog te speculeren of het wel om Xenoblade gaat in dit geval.

Wil jij dat Xenoblade meer actie krijgt of wil je dat het vechtsysteem ongeveer hetzelfde blijft? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Vacatures Monolith Soft

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

0

Nieuws Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

20-09-2024

0

Karlijn

Nieuwe Pokémon Scarlet & Violet-aanval bevat glitch

2

Nieuws Nieuwe Pokémon Scarlet & Violet-aanval bevat glitch

04-01-2024

1

Karina

Miyamoto praat over rol als producer bij Nintendo

0

Nieuws Miyamoto praat over rol als producer bij Nintendo

04-01-2024

2

ProfessorBonk

Discussieer met ons mee! 2

N2up

4 jan 24 om 17:51

#12549‍

1689 XP | 331 comments

Kan niet wachten op Xenoblade 4. Heel erg benieuwd welke kant t op zal gaan qua verhaal (niet qua actie). Qua combat wil ik eerder dat t terug gaat naar XC1 ipv dat t een actie game wordt

Rik

4 jan 24 om 22:06

#12552‍

5070 XP | 693 comments

Naar verluidt zou Monolith Soft al enige tijd aan de slag zijn met een 'los' eigen project dat 'meer de action RPG-kant' op zou gaan. Deze vacature zou daar mooi bij aansluiten.

Sowieso lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ze (spin-offs uitgezonderd) voor hoofdgames uit de Xenoblade-serie nog een compleet nieuw combat-systeem kunnen introduceren. Het huidige systeem is juist een van de kenmerken van de serie.