Monolith Soft voert fikse salarisverhogingen door

  • Nieuws

  • 1 mei 23 om 16:24

  • Rik

  • 1

Monolith Soft heeft aangekondigd dat haar werknemers collectief flinke salarisverhogingen kunnen verwachten. Ook het startsalaris van nieuwe werknemers groeit flink.

Monolith Soft is een dochterbedrijf van Nintendo en staat hoofdzakelijk bekend als maker van de Xenoblade Chronicles-serie. Ze hebben echter ook meegewerkt aan alle Splatoon-games, de meest recente Animal Crossing en Pikmin-games én waren verantwoordelijk voor het open wereld-design van Hyrule in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Monolith Soft volgt hiermee de lijn van moederbedrijf Nintendo, dat eerder dit jaar al een loonsverhoging van 10% aankondigde. De loonsverhogingen moeten de werknemers compenseren voor de stijgende inflatie in Japan. Premier Fumio Kishida riep Japanse bedrijven al eerder op om daarom hun lonen te verhogen.

Vanaf april 2023 heeft ons bedrijf een aanzienlijke verhoging van het basissalaris doorgevoerd, alsmede reguliere salarisverhogingen in overeenstemming met de stijgende prijzen.

Zo zal het startsalaris voor pas afgestudeerden met ongeveer 22% stijgen tot 250.000 yen.

In overeenstemming hiermee zijn de wervingsrichtlijnen voor pas afgestudeerden en carrièremakers aangepast.
monolithsoft.co.jp (vertaald)

Het startsalaris van 250.000 yen komt met de huidige wisselkoers neer op €1657,50. Monolith Soft hoopt hiermee haar positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Vanwege de sterkte bevolkingskrimp in Japan wordt het steeds moeilijker voor Japanse bedrijven om vacatures te vervullen.

Denk jij dat de 22% stijging van het startsalaris zorgt voor genoeg nieuw personeel bij Monolith Soft? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Final Fantasy Pixel Remaster I – VI: Restore the Crystals to grace

5

Review Final Fantasy Pixel Remaster I - VI: Restore the Crystals to grace

02-05-2023

5

Robin

Waarschuwing: Tears of the Kingdom is gelekt, pas op voor spoilers

1

Nieuws Waarschuwing: Tears of the Kingdom is gelekt, pas op voor spoilers

01-05-2023

3

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

1 mei 23 om 16:37

#9711‍

3799 XP | 658 comments

Goed bezig. Als jaarlijks de lonen niet omhoog gaan, dan lever je juist geld in vanwege inflatie. Hierdoor gaan mensen sneller ergens anders aan de slag. 22% is geen kattepis!