Miyamoto en andere stafleden Nintendo vertellen hun favoriete spellen

  • Nieuws

  • 5 jul 21 om 20:11

  • Erik

  • 4

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nintendo dit jaar werd een heel bijzondere vraag gesteld: wat zijn eigenlijk de favoriete games van de topmensen binnen The Big N? Shigeru Miyamoto, president Shuntaro Furukawa en meer doen hun verhaal.

Miyamoto vertelt bijvoorbeeld dat hij veel beïnvloed werd door het originele Pac-Man en Tetris. Maar op dit moment speelt hij vooral Pokémon GO – een spel waarvan hij denk dat in Japan de gemiddelde speler tegenwoordig 60+ is. Furukawa aan de andere kant, benoemt dat hij opgroeide met het originele Super Mario Bros en tegenwoordig het Hanafuda-kaartspel (waar Nintendo ooit groot mee werd!) in 51 Worldwide Games graag speelt.

Zie hier de volledige woorden van Miyamoto:

“Ik neig ernaar om de spellen die ik zelf creëerde te spelen, dus ik ben niet veel beïnvloedt door spellen van andere bedrijven. Dat gezegd hebbende, het eerste spel waardoor ik beïnvloedt werd toen ik startte met het maken van games was Pac-Man. Daarnaast is Tetris vanuit een design-perspectief prachtig.

Op dit moment ben ik echter verslingerd aan Pokémon GO. Deze titel, die ik speel met mijn vrouw, is een droom die uitkomt als het gaat om iets kunnen spelen met mijn gehele familie. Ik geniet al iets van twee jaar van Pokémon GO met mijn vrouw en buurtvrienden. De gemiddelde Pokémon GO-speler in Japan is waarschijnlijk ongeveer zestig jaar oud [lacht].”

Daarnaast deden ook Ko Shiota (Director, Senior Executive Officier), Shinya Takahashi (Director, Senior Managing Executive Officer) en Satoru Shibata (Director, Senior Executive Officer en eerder baas van Nintendo of Europe) hun verhaal. Shiota speelt veel Mario Kart Live: Home Circuit met zijn kinderen, Takahasi houdt van het Japan-exclusieve Yuyuki (link naar Wikipedia) voor het Nintendo Entertainment System en Shibata geniet van adventure-spellen zoals Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind voor Nintendo Switch en Shin Onigashima (Wikipedia).

Benieuwd naar wat de rest te vertellen had over hun keuzes? Lees hier de volledige verhalen van elk staflid!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

0

Kitty

Verwacht in de toekomst misschien meer content voor Ring Fit Adventure

1

Nieuws Verwacht in de toekomst misschien meer content voor Ring Fit Adventure

05-07-2021

0

Erik

Gerucht: Er komt een Super Monkey Ball-amiibo van AiAi

6

Nieuws Gerucht: Er komt een Super Monkey Ball-amiibo van AiAi

05-07-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 4

N2up

6 jul 21 om 10:25

#343‍

1434 XP | 280 comments

Zelda Tetris/Go confirmed

Erik

6 jul 21 om 13:00

#353‍

4993 XP | 360 comments

Ongetwijfeld!

rob1N

6 jul 21 om 10:37

#345‍

5426 XP | 1045 comments

Aparte keuzes. Je zou verwachten dat ze iets voorgekauwd klaar hadden om te noemen. Miyamoto aan de Pokemon Go, 'want dat is iets wat ie met z'n vrouw kan doen'. Heeft ie dan geen multiplayer games op de Switch? ... heeft ie wel een Switch? =D

Erik

6 jul 21 om 13:03

#354‍

4993 XP | 360 comments

Ja, het verbaasde me ook hoe opvallend integer en eerlijk de lijst is. Al zitten er stiekem wel een paar voorgekauwde zaken tussen hoor. Mario Kart Live en Famicom Detective Club zijn natuurlijk vrij recentelijk uitgekomen en die benoemen de hoge heren natuurlijk even graag. Maar dat onze Miyamoto houdt van Pokémon GO, is natuurlijk wel super interessant.  Miyamoto heeft er altijd een handje van om zijn hobby's te gebruiken als teaser voor aankomende games, dus wie weet.