Metroid Dread ontwikkelaar vertelt over samenwerking met Nintendo

  • Nieuws

  • 30 jul 23 om 17:22

  • Rik

  • 4

Metroid Dread werd niet ontwikkeld in Japan, maar door de Spaanse studio Mercury Steam. In een interview met de Spaanse publicatie Game Reactor deelt de studio hun ervaringen als ontwikkel-partner van The Big N.

Bij monde van CEO Enric Álvarez laat Mercury Steam weten zeer positief terug te kijken op de samenwerking met Nintendo. De samenwerking ging al verder terug dan de ontwikkeling van Dread: eerder werkten de twee bedrijven al samen aan de ontwikkeling van Metroid: Samus Returns (2017) op de Nintendo 3DS. Álvarez had het volgende te zeggen over Mercury Steams ervaringen met Nintendo (vertaald):

Het was een geweldige ervaring om met de besten te werken en ons best te doen om Nintendo’s zeer hoge niveau te halen. Het was hemels om met hen samen te werken. We werkten heel nauw samen met het Japanse team, vergaderden elke week en kwamen heel vaak op bezoek. En het was geweldig. Het was een game-changing ervaring voor ons.

En dan het product, nou ja, beide producten, Samus Returns en Dread werden heel erg goed ontvangen. En Dread werd het best verkochte Metroid-spel ooit, zelfs nog beter dan Metroid Prime. Dus […] ik kán niet gelukkiger zijn.

Metroid Dread screenshot

Metroid Dread (2021)

We begrijpen elkaar perfect. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we na verloop van tijd vrienden zijn geworden. Het zijn zeer getalenteerde en hardwerkende mensen. Hun werkethos is ongeëvenaard. En ze staan open om nieuwe ideeën te accepteren en uit te proberen. We waren ook gretig om onze eigen stempel op de franchise te drukken. En we zijn altijd ideeën blijven opperen en voorstellen. En veel daarvan zijn uiteindelijk in het eindproduct terechtgekomen. We zijn dus erg trots op de samenwerking tussen Nintendo en onszelf. En ja, zoals ik al zei, [het was] een van de beste ontwikkelingservaringen waar we ooit van konden dromen.

Metroid Samus Returns kwam in 2017 uit voor de Nintendo 3DS, Metroid Dread kwam in 2021 uit voor de Nintendo Switch. Het is onbekend of Nintendo en Mercury Steam momenteel aan een derde Metroid-game werken, maar dat ligt door het succes van Metroid Dread wel voor de hand.

Zou jij een nieuwe 2D Metroid-game van Mercury Steam willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Game Reactor

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

0

Nieuws Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

14-05-2024

0

Kitty

Nintendo kondigt Multiplayer-Festival aan voor augustus

1

Nieuws Nintendo kondigt Multiplayer-Festival aan voor augustus

31-07-2023

0

Dennis

mario rpg MAIN IMAGE

0

Special Soundtrack Sunday: Super Mario RPG's funky boss theme

30-07-2023

3

Mitch

Discussieer met ons mee! 4

N2up

30 jul 23 om 22:33

#10952‍

1454 XP | 284 comments

Voor mij was Dread t beste Metroid spel tot nu toe

Ik kijk op dit moment meer uit naar hun volgende 2d Metroid titel dan Metroid Prime 4 (maar een Prime 4 trailer zou dat zo maar kunnen veranderen....als die nog ooit komt)

rob1N

31 jul 23 om 10:30

#10956‍

5436 XP | 1047 comments

logisch de hele reden dat de hype voor MP4 weg is, is omdat er al jaren niks van vernomen is. 

N2up

31 jul 23 om 18:55

#10965‍

1454 XP | 284 comments

Dat is niet de enige reden. Na Fusion, Zero Mission of Samus Returns was ik nooit gehyped over een nieuwe 2d Metroid. T waren zoetmakers voor mij totdat er een nieuwe Prime game zou komen. De vernieuwing die Dread bracht heeft me overtuigd meer dan de stilte rondom Prime 4. Zelfs de Prime Remaster was leuk, maar kon me niet overtuigen dat Prime 4 leuker zal zijn dan Dread. Dread is ook mijn meest gespeelde Metroid spel allertijde. Meer dan de 3 main Prime games bijelkaar denk ik nu al. Een Prime 4 trailer met leuke vernieuwing in de Prime reeks is nu nodig om verandering te brengen in mijn Hype. En dat kan makkelijk, dus ik geloof dat t kan, maar voorlopig is t 2D all the way!

rob1N

31 jul 23 om 23:46

#10971‍

5436 XP | 1047 comments

Een remaster van een Gamecube game was niet leuker dan een gloednieuwe game? Goh =')

Natuurlijk niet nee, maar Metroid Prime 4 wordt een compleet nieuwe game conform deze tijd. Vergeet niet dat ondanks het een vervolg op 3 wordt, het laatste deel (corruption) nog van de Wii in 2007 is. In de tussentijd kunnen we wel wat beters verwachten en dat doe ik al helemaal na het cancellen MP4 waarna het weer veilig naar Retro Studios ging.