Mega Man Battle Network-collectie passeert één miljoen verkopen

  • Nieuws

  • 28 apr 23 om 09:26

  • Erik

  • 2

Mega Man Battle Network Legacy Collection is wereldwijd meer dan één miljoen keer verkocht. Dit maakt Capcom bekend.

Het gaat om de gecombineerde verkopen van het eerste en tweede deel van deze collectie, alsmede de bundel met ze allemaal. Via het officiële Mega Man-account bedankt Capcom haar fans voor hun toewijding.

Mega Man Battle Network Legacy Collection haalt deze mijlpaal in minder dan twee weken na release.

Mega Man Battle Network Legacy Collection bevat alle tien delen uit de Battle Network-franchise, die oorspronkelijk voor de Game Boy Advance en Nintendo DS uitkwamen. De games spelen zich in de echte wereld en het internet af. Dennis noemde de collectie “niet zo mega, man” in zijn review en zegt dat de spellen niet al te best verouderd zijn.

Mega Man Battle Network Legacy Collection is sinds 14 april 2023 beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Heb jij de game(s) in huis gehaald? Wat vind jij ervan? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

2

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Vang Inteleon in 7-sterren Tera Raid Scarlet & Violet dit weekend

0

Nieuws Vang Inteleon in 7-sterren Tera Raid Scarlet & Violet dit weekend

28-04-2023

2

Erik

Fan Friday: Prachtig piano-arrangement van de TotK-trailer (Tim de Man)

1

Nieuws Fan Friday: Prachtig piano-arrangement van de TotK-trailer (Tim de Man)

28-04-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

28 apr 23 om 10:57

#9680‍

5899 XP | 1092 comments

Kwam hij hier maar gewoon fysiek uit. Echt een hekel eraan dat Capcom daar gewoon maling aan heeft in Europa. Als hij hier fysiek uitkwam had ik er graag 60 euro voor over. 

Wel goed dat de collectie zo vaak weet te verkopen natuurlijk. 

Martijn

30 apr 23 om 01:10

#9695‍

3584 XP | 416 comments

Mooie prestatie, maar dit is niet de versie van Mega Man waar ik meer delen van wil zien. Bij groot succes zit ik niet zozeer op een zevende Battle Network-deel te wachten, mocht dat nog gebeuren. Voor mij heeft de serie zich nog steeds niet helemaal bewezen als Mega Man. Zie liever meer van de bekende platform-actie. Vind het eigenlijk al erg dat dit vooralsnog de enige uitgave lijkt, die Capcom voor Mega Man z'n 35e verjaardag op de planning heeft staan. Het lijken me leuke games en omdat het Mega Man is, wil ik ze op den duur halen. Toch hoop ik dat er nog wat meer Mega Man komt en dan geen RPG. Misschien later dit jaar nog ergens...

En inderdaad is het weer erg jammer hoe Capcom het Europese afzetgebied behandeld, Yosher. Ze doen het iedere keer. In Japan worden alle Legacy Collections op cartridge uitgebracht. Twee volumes is daar twee cartridges. In Amerika is het al wat twijfelachtiger. Eén deel van de collectie op cartridge en één als download kwam eerder soms voor. Een behoorlijk halfbakken oplossing, als je het mij vraagt. In Europa dus alleen verkrijgbaar per Nintendo eShop.

Snap dat Mega Man hier minder populair is dan in Japan, maar dat wil niet zeggen dat hier geen grote fans van de reeks wonen. Importeren kost meestal een stuk meer en heeft voor mij geen meerwaarde als het deels alsnog een downloadcode is. Zou een volwaardige versie, zoals in Japan, ook erg kunnen waarderen.