Meer budget ging naar animatie in Super Mario Bros. Wonder

De wereld in Super Mario Bros. Wonder is een stuk levendiger, mede door de verbeterde animaties. Takashi Tezuka licht deze keuze toe.

 

Het ziet ernaar uit dat Super Mario Bros. Wonder flink wat vernieuwing naar de vertrouwde 2D-platformreeks gaat brengen. Daarbij viel meteen al het opvallende uiterlijk van het spel op. Een groot verschil na de New Super Mario Bros-spellen, die gaandeweg wel veel op elkaar leken en weinig visuele onderscheiding of vernieuwing kenden. Het was voor de makers dan ook een belangrijk aandachtpunt om de stijl voor Super Mario Bros. Wonder anders aan te pakken.

De visualisatie en animaties waren deze keer een nog belangrijker doel voor het team dan voorheen, vertelde producer Takashi Tezuka in een interview met NPR. Hij legt uit dat er veel meer ontwikkelkosten in de animaties zijn gestoken. Kosten die normaal gesproken voornamelijk in de gameplay worden geïnvesteerd. Ook benoemt hij de rol die de Super Mario Bros. Movie daarin heeft gespeeld.

Tezuka vertelde hierover (vertaald):

Traditioneel gingen onze ontwikkelingskosten naar de gameplay-ervaring zelf. Dat is natuurlijk absoluut noodzakelijk. Deze keer wilden we daar iets van in de animaties gieten. Mensen die naar de Super Mario Bros-film zijn geweest zullen dat zien en denken: “dit is wat Mario doet, dit is hoe Mario beweegt”. We wilden dat ze iets soortgelijks zouden ervaren.

Zelfs de bekende groene buizen kunnen niet langer meer stilzitten!

De Super Mario Bros. Movie heeft dus wel wat invloed gehad op de ontwikkeling van Super Mario Bros. Wonder. De makers zijn er zich duidelijk van bewust dat Mario’s wereld een stuk levendiger kan.

Zo bevat Super Mario Bros. Wonder een heleboel grappige details en is er veel zorg besteed aan hoe alles eruit ziet of beweegt. Het bloemenrijk komt daar echt van tot leven, qua stijl en sfeer! De manier waarop Mario nu rent of hoe vijanden zich gedragen, geeft ze al meteen meer persoonlijkheid en charme. Iets waar Nintendo sowieso meer nadruk op wilde leggen, door de ontwikkelaars alle ruimte te geven en aan te sturen op nieuwe ideeën.

Super Mario Wonder verschijnt op vrijdag 20 oktober 2023. Het wachten is al bijna voorbij, dus kijk jij al uit naar de pracht en praal van deze nieuwe 2D Mario-game? We zien je reactie graag in de comments!

Bron: NPR

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Wat zijn jouw dromen voor de Nintendo Switch-opvolger?

8

Roundtable Wat zijn jouw dromen voor de opvolger van de Nintendo Switch?

16-10-2023

4

Robin

Mario RPG HL

3

Nieuws Bonus bij pre-order Super Mario RPG in My Nintendo Store

15-10-2023

4

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

15 okt 23 om 22:46

#11803‍

6163 XP | 1143 comments

Goede zaak en het heeft zich wel geloond, van wat ik tot nu toe heb gezien. Ik hoop dat ze de Mario games in het vervolg een lekker budget geven voor de animatie!