Mario + Rabbids-bedenker wil nieuwe Rayman maken

Het creatieve brein achter Mario + Rabbids, Davide Soliani, heeft veel interesse in het maken van een nieuwe Rayman-titel. Dat kondigt hij aan in een interview met Nintendo Everything.

Soliani werkte mee aan de originele Kingdom Battle en aan Mario + Rabbids: Sparks of Hope, die onze Willem bekroonde met een 8. Soliani zegt over het werken aan een nieuwe Rayman titel dat hij “gek zou zijn de kans niet te grijpen” als hij deze zou krijgen.

Hij ziet het universum van Rayman en alle details daarin als een kunstwerk en omschrijft het als een “toppunt van mogelijkheden” voor een gamedeveloper. Soliani werkte in 2000 ook mee aan de Game Boy Color-versie van Rayman, waar een deel van zijn belangstelling logischerwijs vandaan komt. In eerdere interviews gaf hij tevens aan dat hij Rayman ook graag terug zou zien in titels als Super Smash Bros. en Mario Kart.

Rayman verscheen in de Mario + Rabbids DLC Sparks of Hope

Rayman heeft in de afgelopen tien jaar geen nieuwe main-line-verschijning gezien. Het laatste spel, Rayman Legends, dat voor de Wii U werd uitgebracht en later ook op de Nintendo Switch verscheen, werd lovend ontvangen door fans en recensenten. Onze eigen Ness was ook erg enthousiast en gaf het spel een 8,5.

Zie jij een nieuw Rayman-spel zitten? Deel jouw mening met ons in de comments of via onze social media!

Bron: Interview met Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hi-Fi Rush krijgt PEGI-score voor Nintendo Switch

0

Nieuws Hi-Fi Rush krijgt PEGI-score voor Nintendo Switch

30-04-2024

1

Rik

Soundtrack Sunday: de snelle, vrolijke fun van Mario Kart DS

5

Special Soundtrack Sunday: de snelle, vrolijke fun van Mario Kart DS

08-10-2023

5

Redactie

Persona Collection nu verkrijgbaar via Nintendo eShop

0

Nieuws Persona Collection nu verkrijgbaar via Nintendo eShop

07-10-2023

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 2

Paul

9 okt 23 om 09:43

#11740‍

3799 XP | 658 comments

Als er iemand is die een Rayman titel van het kaliber Rayman Legends kan maken (in welke vorm dan ook) dan vertrouw ik dat toe aan Soliani

Apenknul

9 okt 23 om 20:39

#11750‍

3774 XP | 710 comments

Ik zie zeer zeker wel een nieuwe Rayman game zitten. Op de Wii U had ik Legends gespeeld, en dat beviel mij erg. Rayman in Smash is wel een must. Hoewel ik laatst een bericht over Ubisoft zag, ben ik wel van mening dat Rayman wel de geschikte IP is om de Ubisoft reps als eerste te voorzien. Daarna zou ik graag Ezio Auditore wel zien, of Sam Fisher.