Mario & Luigi: Brothership krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

  • Nieuws

  • 27 jul 24 om 00:11

  • Rik

  • 2

Mario & Luigi: Brothership heeft zijn eerste leeftijdsclassificatie ontvangen. De Amerikaanse ESRB publiceerde recent hun rating voor het spel.

De ESRB is de Amerikaanse tegenhanger van de PEGI. Mario & Luigi: Brothership kreeg een E for Everyone-classificatie. Dit komt grofweg overeen met een PEGI 3-leeftijd. Ook waarschuwt de ESRB ouders voor Mild Fantasy Violence in het nieuwe avontuur van Mario & Luigi. Ten slotte merkt de ESRB op dat er No Interactive Elements (in-game aankopen) zijn in het spel. De ESRB omschrijft Mario & Luigi: Brothership als volgt (vertaald):

Dit is een adventure platformer/rollenspel waarin spelers Mario en Luigi besturen tijdens een avontuur op vreemde eilanden. Vanuit een 3D top-down perspectief verkennen spelers eilanden, lossen ze puzzels op en vechten ze tegen cartooneske vijanden (zoals uienwezens, schildpadskeletten en reuzenplanten). De gevechten zijn turn-based, waarbij spelers hun bewegingen selecteren voordat ze toekijken hoe personages om de beurt aanvallen of verdedigen. De personages gebruiken voornamelijk grote hamers, bommen en schildpadschilden om aan te vallen, waarbij ze ook op de hoofden van vijanden kunnen springen.

De ESRB (Entertainment Software Rating Board) is de Amerikaanse tegenhanger van de Europese PEGI (Pan European Game Information). Zij beoordelen de geschiktheid van software voor spelers met jonge leeftijden voor de Noord-Amerikaanse markt. De ratings die de ESRB uitdeelt bestaan uit E for Everyone (alle leeftijden), E 10+, Teen (13+), Mature (17+) & AO (Adults Only, 18+). De Europese classificatie van de PEGI is op moment van schrijven nog niet bekend.

Mario & Luigi: Brothership komt op 7 november 2024 uit voor de Nintendo Switch.

Kijk jij uit naar Mario & Luigi: Brothership? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Capcom heeft geen plannen voor Switch-versie Monster Hunter Wilds

3

Nieuws Capcom heeft geen plannen voor Switch-versie Monster Hunter Wilds

27-07-2024

1

Erik

EarthBound 35 jaar! – Toch wachten op Mother 3

4

Column EarthBound 35 jaar! - Toch wachten op Mother 3

27-07-2024

2

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Jeen

28 jul 24 om 09:49

#14076‍

35 XP | 5 comments

Ten ere van de aankondiging van Brothership heb ik Mario & Luigi Superstar Saga weer eens aangeslingerd. Weer enorm veel plezier mee, de turn based gevechten en de leuke humor maken dat echt een top game.

Hopelijk wordt Brothership net zo geniaal.

Martijn

30 jul 24 om 10:44

#14079‍

3991 XP | 459 comments

Dit is er wel één waar ik naar uitkijk. Wegens geen handheld heb ik de eerdere delen nooit echt kunnen spelen, behalve met een omweg. Deze keer komt Mario & Luigi op een systeem dat ik zelf heb, dus ik ben benieuwd. De eerste beelden vond ik al leuk! Het was één van de grootste verrassingen in de vorige Nintendo Direct. Ik weet dat die eerdere delen tof waren, dus hopelijk maken ze er deze keer ook een toffe game van. Ik verwacht eigenlijk van wel...