Mario-film geen invloed op ontwerpen Super Mario Bros. Wonder

  • Nieuws

  • 19 okt 23 om 13:52

  • Rik

  • 0

Morgen kunnen we aan de slag met Mario’s nieuwste 2D-avontuur: Super Mario Bros. Wonder. Mario en Co. kregen hiervoor een nieuwe stijl aangemeten. Volgens de ontwikkelaars stond deze keuze geheel los van The Super Mario Bros. Movie die eerder dit jaar uitkwam.

In hun traditionele ‘Ask the Developer’-serie interviewde Nintendo de ontwikkelaars achter Super Mario Bros. Wonder. Onder andere Takashi Tezuka, Masanobu Sato en Koji Kondo werden bevraagd over de game. De heren werden bevraagd over de invloed van de uiterst succesvolle Super Mario Bros. Movie op de ontwerpen Super Mario Bros. Wonder. Lees hieronder de relevante delen van het interview (vertaald):

In dit spel hebben Mario en zijn vrienden rijkere gezichtsuitdrukkingen en zijn de bewegingen van elk personage meer geanimeerd. Ik kan me voorstellen dat The Super Mario Bros. Movie enige invloed heeft gehad op de ontwikkeling. Was dat het geval?

Sato: Er wordt ons vaak gevraagd naar de invloed van de film op het spel, maar we hebben tijdens de ontwikkeling niets gehoord over de inhoud van de film. Ik denk dat Tezuka en Kondo de enigen hier waren die de details kenden.

The Super Mario Bros. Movie gaf zijn eigen twist aan de bekende inwoners van The Mushroom Kingdom.

Aha. Dus de nieuwe elementen hebben niets met de film te maken?

Sato: Ja. New Super Mario Bros. was het eerste 2D-Mario-spel dat 3D-modellen gebruikte. Het gebruik van 3D-modellen zorgde voor een natuurlijke verandering en werd in 2006, toen het spel werd uitgebracht, gezien als een belangrijke evolutie. Naast de visuele veranderingen die we toen hebben doorgevoerd, wilden we meer aantrekkelijke en functionele manieren implementeren om 3D-modellen te gebruiken in deze 2D-platformgame. Daarom stelden we onszelf al in een vroeg stadium van de ontwikkeling als doel om te ontdekken hoe we dit konden bereiken.

Tezuka: Tijdens de ontwikkeling wisten we niet wanneer de film zou uitkomen, maar we wisten zeker dat sommige mensen het spel zouden spelen omdat ze de film hadden gezien. Daarom wilden we een spel maken dat hen niet zou teleurstellen. Dus voor dit spel hebben we ruimschoots budget en tijd uitgetrokken om de personages met nog meer zorg en aandacht en in nog meer detail te creëren.

Mario ‘nieuwe stijl’ in het Bloemenrijk van Super Mario Bros. Wonder

Ondanks dat Super Mario Bros. Wonder en The Super Mario Bros. Movie gelijktijdig in ontwikkeling waren, hadden beide projecten dus geen invloed op elkaar. De wens om een ‘nieuw hoofdstuk’ te beginnen na de New Super Mario Bros.-games speelde een veel grotere rol. In een interview met NPR leek Tezuka nog juist te hinten dat er wél directe invloed was vanuit de Mario-film. Aangezien ‘Ask the Developer’ van Nintendo zelf afkomstig is, zal NPR waarschijnlijk een vertaalfout gemaakt hebben.

Super Mario Bros. Wonder komt morgen, 20 oktober 2023, uit op de Nintendo Switch. Dreon was alvast laaiend enthousiast in zijn review. The Super Mario Bros. Movie kwam op 5 april 2023 uit in de bioscopen en is inmiddels verkrijgbaar op fysieke en digitale media.

Ben jij inmiddels al gewend aan de nieuwe stijl van Super Mario Bros. Wonder? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Actie-RPG ASTLIBRA Revision komt naar de Nintendo Switch

0

Nieuws Actie-RPG ASTLIBRA Revision komt naar de Nintendo Switch

19-10-2023

2

Dennis

Touch Detective 3 + The Complete Case Files komt naar hier

0

Nieuws Touch Detective 3 + The Complete Case Files komt naar hier

19-10-2023

1

Dennis

Reageer als eerste!