Level-5 vraagt Westerse trademarks aan voor 'Y School Heroes'

  • Nieuws

  • 8 nov 21 om 19:54

  • Rik

  • 0

Ontwikkelaar Level-5, bekend van onder andere de Yokai Watch en Professor Layton series, heeft de rechten voor ‘Y School Heroes’ laten vastleggen voor de Westerse markt. Dit is een indicatie dat de game Y School Heroes: Bustlin’ School Life naar Amerika en Europa komt.

Y School Heroes is een spin-off van de Yokai Watch-serie die in Japan voor het eerst uitkwam in augustus 2020. Mogelijk komt Y School Heroes nu eerder naar het Westen dan Yokai Watch 4, die 20 juni 2019 uitkwam in Japan. Een Westerse release van Yokai Watch 4 is weliswaar ooit aangekondigd door Level-5, maar daar is al ruim drie jaar niks meer van vernomen. In de tussentijd heeft Level-5 haar Amerikaanse dochterbedrijf, dat verantwoordelijk was voor de Westerse lokalisaties van Level-5 games, gesloten. (link naar het n1ntendo.nl archief, let op: deze is nog onder constructie.) Naar aanleiding van de sluiting van het Amerikaanse Level-5-kantoor gingen berichten rond dat Level-5 zich volledig terug zou trekken uit de Westerse markt en zich enkel nog op Japan zou gaan richten. Het is dan ook verrassend dat Level-5 überhaupt Westerse trademarks heeft laten vastleggen. Mogelijk is er een deal gesloten met een externe uitgever om Y School Heroes toch uit te brengen in het Westen. Wat dit voor Yokai Watch 4 betekent is onbekend.

Hoop jij deze Yokai Watch spin-off in het Westen te zien of had je liever een andere Level-5 IP terug gezien? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: Reddit

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij 9 opvallende Nintendo Switch-games voor mei 2024

0

Special 9 opvallende Nintendo Switch-games voor mei mei 2024

02-05-2024

1

Erik

SEGA legt trademarks voor ‘Sonic Frontiers’ vast

2

Nieuws SEGA legt trademarks voor 'Sonic Frontiers' vast

08-11-2021

0

Rik

Metal Gear Solid 3: Snake Eater 3D tijdelijk niet beschikbaar in 3DS eShop

0

Nieuws Metal Gear Solid 3: Snake Eater 3D tijdelijk niet beschikbaar in 3DS eShop

08-11-2021

0

Erik

Reageer als eerste!