LEVEL-5 onthult Yokai Watch-reboot 'Holy Horror Mansion'

  • Nieuws

  • 5 dagen geleden

  • Rik

  • 0

Tijdens de VISION 2024-presentatie van vandaag deelde LEVEL-5 de eerste teaser trailer en informatie van hun Yokai Watch-reboot: Holy Horror Mansion.

Holy Horror Mansion moet het grootste cross-media project van LEVEL-5 ooit worden. Het Japanse bedrijf plant naast de nieuwe game ook een anime-serie en merchandise-lijn rond deze nieuwe IP.

Holy Horror Mansion draait om het personage Ten Lordland, die in het penthouse van een flatgebouw woont met zijn gezin. Dit flatgebouw is echter ook de poort naar de onderwereld. Op een dag vindt Ten de mysterieuze Ghost Camera, waardoor hij een groene ‘ghost’ leerde kennen. De ghost kan levenloze objecten overnemen, waardoor dit Yokai-achtige wezentjes worden. Een andere, blauwe, ghost kan objecten combineren voordat ze tot leven komen. Ook zien we een roze ghost die objecten kan overnemen om ze in haar eigen werelden te veranderen: als voorbeeld hiervan zien we een kerker in de vorm van een enorme verjaardagstaart. De trailer spreekt van een ‘ghost craft RPG’. De slogan van Holy Horror Mansion luidt: ‘Deze stad zit vol met pompoenen (wonderen)’.

Switch 2?

De trailer eindigt met een cryptische omschrijving. Het platform waar Holy Horror Mansion op zal uitkomen is ‘geheim’, de releasedatum ‘mag Joost weten’ en de prijs van het spel zal ‘eerlijk’ zijn. Aangezien LEVEL-5 het nog tot 2026 druk heeft met eerder aangekondigde spellen, ligt het voor de hand dat Holy Horror Mansion pas op zijn vroegst rond 2026-2027 zal uitkomen. Een release op de Switch 2 lijkt dan waarschijnlijk, zeker als je bedenkt dat dit een Yokai Watch reboot is. De Yokai Watch-serie kwam traditioneel namelijk altijd op Nintendo-platforms uit.

In de lente van 2025 zal LEVEL-5 meer informatie delen over hun plannen voor Holy Horror Mansion.

Holy Horror Mansion heeft nog geen releasedatum of -platform.

Wat vind jij van Holy Horror Mansion? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Reynatis krijgt launch trailer

0

Nieuws Reynatis krijgt launch trailer

29-09-2024

2

Rik

Eerste Inazuma Eleven-game krijgt remake op Nintendo Switch

0

Nieuws Eerste Inazuma Eleven-game krijgt remake op Nintendo Switch

24-09-2024

1

Rik

DecaPolice uitgesteld naar 2026, nieuwe trailer

0

Nieuws DecaPolice uitgesteld naar 2026, nieuwe trailer

24-09-2024

1

Rik

Reageer als eerste!