Fantasian laatste soundtrack voor componist Nobuo Uematsu

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Rik

  • 0

Nobuo Uematsu gaat nog niet met pensioen. De legendarische game-componist, onder andere bekend van de Final Fantasy-serie, heeft wel bevestigd dat Fantasian: Neo Dimension zijn laatste volledige video-gamesoundtrack is.

Hij haalt hiermee verwarring uit de lucht dat hij helemaal met pensioen gaat.

Op social media laat hij weten dat hij niet volledig stopt met het maken van nieuwe muziek voor games, maar hij zet wel een forse stap terug, om zich te concentreren op zijn eigen muziek.

“Wacht, wacht, wacht! Iedereen kalm! Er lijkt wat onbegrip te zijn, maar ik ga niet met pensioen van mijn werk in de videogamemuziek! “Ik ga mijn werk in de videogamemuziek wat inperken, omdat ik meer tijd wil hebben om de muziek te maken die ik wil maken.

Het zou moeilijk voor me zijn om de hele soundtrack van een videogame te maken, omdat de tijd die nodig is om te componeren te lang zou zijn, maar ik wil graag doorgaan met werken aan klussen zoals één themaliedje.

Hoewel de kans kleiner is, komen we ‘m misschien nog tegen in games. Het gaat dan waarschijnlijk om enkele nummers.

Originele bericht: 2024-10-16, 02:12

De legendarische game-componist Nobuo Uematsu, onder andere bekend van de Final Fantasy-serie, heeft zijn pensioen aangekondigd.

Uematsu (65) heeft bevestigd dat FANTASIAN Neo Dimension, dat in december zal verschijnen, de laatste videogame is waar hij aan zal werken. Nobuo Uematsu wordt ook wel ‘de Beethoven van de videogames’ genoemd. Hij staat voornamelijk bekend als de hoofdcomponist van de Final Fantasy-serie, maar was ook verantwoordelijk voor vele andere games, films en anime-series. Nintendo-fans zullen voornamelijk bekend zijn met het iconische hoofdthema dat Uematsu schreef voor Super Smash Bros..


Nobuo Uematsu begon in 1986 als componist bij gamestudio Square, waar hij de muziek voor de belangrijkste games schreef. Uematsu verwierf voornamelijk faam vanwege de Final Fantasy-soundtracks waar hij decennia lang de hoofdcomponist voor was. In 2004 verliet Nobuo Uematsu het inmiddels gefuseerde Square Enix om een eigen bedrijf op te richten: Dog Ear Records. Als freelancer bleef hij echter nog altijd werken aan veel Square Enix-projecten. Ook kreeg hij als onafhankelijke componist de kans om aan projecten te werken van andere studio’s. Voor Nintendo-fans zal Uematsu’s werk aan Super Smash Bros. en Fantasy Life het bekendste zijn. Het werktempo van Uematsu was de laatste jaren al een stuk lager geworden vanwege gezondheidsproblemen, waar hij in 2018 zelfs voor in het ziekenhuis belandde. Nu is het hoge woord er dan eindelijk uit, en bevestigde Uematsu zelf dat zijn werk aan FANTASIAN Neo Dimension de laatste videogames is waar hij muziek voor zal schrijven.

FANTASIAN Neo Dimension komt op 5 december 2024 uit voor Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Wat is jouw favoriete nummer van Nobuo Uematsu? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Professor Layton and the New World of Steam – Puzzelen in de Tokyo Game Show

2

Hands-on Professor Layton and the New World of Steam - Puzzelen in de Tokyo Game Show

16-10-2024

6

Ness

Just Dance 2025 – Optimistisch, maar ook teleurgesteld

3

Review Just Dance 2025 - Optimistisch, maar ook teleurgesteld

15-10-2024

2

Thijmen

Reageer als eerste!