Koningin Máxima bezoekt Dutch Games Association

  • Nieuws

  • 5 sep 23 om 15:39

  • Dennis

  • 2

Koningin Máxima bezoekt volgende week de Dutch Games Association. Tijdens dit bezoek gaat ze in gesprek over de rol, mogelijkheden en belangen van de Nederlandse game-industrie.

Dinsdag 12 september doet Máxima de Dutch Games Association aan. De koningin start haar bezoek bij Guerilla, waar ze zal praten over de snelle groei die de studio heeft gemaakt, en alle uitdagingen die daarbij horen. Ook de rol van technologie, de spiegel die games zijn van de samenleving en de samenwerking tussen Guerilla en het Rijksmuseum komen aan bod.

Daarna gaat ze praten met de makers van Hackshield, een game gericht op jongeren die ze bewust moet maken van cybercriminaliteit. Tot slot praat ze met de Dutch Games Association over de Nederlandse game-industrie en de rol van games in de maatschappij. Hierin worden zowel de positieve kanten zoals creativiteit en economie, als de negatieve kanten van gaming besproken.

Bron: Koninklijk Huis

De Dutch Games Association vertegenwoordigt de Nederlandse game-industrie en bestaat sinds 2008. Geregeld verschijnen er games van Nederlandse makelij voor de Nintendo Switch. Zo verschenen onder andere Bomb Rush Cyberfunk en Once Upon A Jester op het systeem.

Wat vind jij van het aanstaande bezoek van onze vorstin aan de Dutch Games Association? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Koninklijk Huis officiële website

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Drie nieuwe Nintendo Switch-bundels in aantocht

4

Nieuws Drie nieuwe Nintendo Switch-bundels in aantocht

05-09-2023

3

Dennis

Go-Go Town!

2

Hands-on Go-Go Town!

05-09-2023

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 2

Icelos

5 sep 23 om 17:46

#11293‍

2649 XP | 242 comments

Sorry wie?

Fl@ppy

5 sep 23 om 19:56

#11294‍

2831 XP | 548 comments

Jouw koningin pik. En nu buigen!