Kamiya over voortzetting Bayonetta, Okami en Viewtiful Joe

In een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal gaat Hideki Kamiya in op meer vragen van fans. Zo komt onder andere een mogelijke toekomst van Bayonetta, Okami en Viewtiful Joe ter sprake.

Eerder dit jaar stopte Hideki Kamiya als Vice-President van PlatinumGames. Op zijn YouTube-kanaal reageert de ontwikkelaar in video’s op verschillende vragen van fans, die zij achterlieten in reacties op zijn video’s. Uiteraard gaan vele vragen over de spelreeksen waar Kamiya aan meewerkte. In dit derde deel gaat Kamiya onder andere in op vragen over de toekomst van Bayonetta. Verder geeft hij aan nog steeds interesse te hebben om Okami en Viewtiful Joe voort te zetten. De volledige video kun je ook hier bekijken.

Kamiya verwacht dat Bayonetta ook zonder zijn aanwezigheid wordt voortgezet. Kamiya geeft aan dat zijn oorspronkelijke visie uit negen Bayonetta-games bestond. Nu verwacht hij dat PlatinumGames op eigen wijze het verhaal zal voortzetten, zonder zijn inbreng. Kamiya gelooft dat dit logisch is, aangezien SEGA de serie bezit en PlatinumGames gewoon verder kan met toekomstige delen. Hierover vertelt hij (vertaald):

Ik heb hierover in verschillende interviews gesproken, dat de Bayonetta-serie uit totaal negen afleveringen zou bestaan en dat ik de franchise wilde laten groeien als de ‘Bayonetta Saga’, maar het lijkt erop dat ik die volledige saga in mijn graf meeneem. Het is jammer. Het is niet zo dat ik de Bayonetta-reeks bezit, maar ik veronderstel dat degenen die dat wel doen, het waarschijnlijk in stand zullen houden.

Al vaker gaf Kamiya aan, dat hij nog steeds interesse heeft in voortzetting van Okami en Viewtiful Joe. Zo had hij het verhaal voor een derde Viewtiful Joe al uitgedacht en heeft het gevoel Okami ook onvoltooid achtergelaten te hebben.

Natuurlijk zou ik er graag aan meewerken, als ik ooit de kans krijg. Ik had het verhaal voor een derde Viewtiful Joe eigenlijk al helemaal uitgedacht. Ik heb het altijd willen maken. Ik vraag me af of Capcom me nog een Viewtiful Joe zou laten maken… Okami ook. Ik heb het gevoel dat ik dat onafgemaakt heb achtergelaten, dus als we dat ook kunnen realiseren, zou ik daar blij mee zijn.

Nu Kamiya PlatinumGames heeft verlaten is nog niet bekend hoe Bayonetta wordt voortgezet. Na lang wachten werd in 2022 Bayonetta 3 uitgebracht, gevolgd door Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon in 2023. Kamiya heeft aangegeven games te blijven maken op zijn manier, al is zijn volgende stap nog onbekend.

Hoe verwacht jij dat het nu verder gaat met Kamiya’s eerdere series? Komt er nog meer Bayonetta? Wordt Okami en Viewtiful Joe alsnog nieuw leven ingeblazen? Wensen en verwachtingen lezen we graag terug in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Super Mario RPG Nintendo Switch screen forest

0

Nieuws NSO-profieliconen van Super Mario RPG beschikbaar

27-11-2023

1

Jeroen

Disney Speedstorm krijgt bezoek van Wall-E

0

Nieuws Disney Speedstorm krijgt bezoek van Wall-E

26-11-2023

1

Coen

Discussieer met ons mee! 2

N2up

27 nov 23 om 09:03

#12225‍

1399 XP | 273 comments

Een surprise Okami 2 aankondiging kan op elk moment mijn dag goed maken (Okamiden telt niet) hoopte zo erg om Ammy in smash te zien, maar helaas.

Okami zit vooralsnog in mijn top 3 spellen allertijden :')

Welverdiend

Dennis

27 nov 23 om 11:53

#12226‍

955 XP | 87 comments

Nou Capcom, je weet wat jullie te doen staat. Pak die telefoon en bel Kamiya!

Zonde trouwens dat we de Bayonetta-saga niet voltooid krijgen volgens zijn visie. Ik hoop dat PlatinumGames de serie eer kan blijven aandoen.