Japan: verkoopcijfers Switch halen 3DS in

  • Nieuws

  • 7 mei 22 om 23:34

  • Rik

  • 2

De Nintendo Switch is officieel vaker over de toonbank gegaan in Japan dan de 3DS. Dit blijkt uit cijfers van de Japanse publicatie Famitsu. Er zijn nu 24,6 miljoen Switches verkocht in de Japanse (thuis)markt.

Dat is het aantal waar de 3DS op is blijven steken. Het kostte de 3DS echter tien jaar om die aantallen te bereiken, de Nintendo Switch had slechts vijf jaar nodig en lijkt voorlopig nog niet in populariteit af te nemen. Het is de meest dominante spelcomputer in Japan, alleen in weken met een grote release op de Playstation weet de Nintendo Switch bij uitzondering niet altijd het best verkochte platform van de week te zijn in het land van de rijzende zon. Het moet hierbij wel worden opgemerkt dat de Japanse markt traditioneel een grote voorkeur heeft voor mobiele platforms en Nintendo op dit vlak geen concurrentie ondervindt van Playstation of Xbox. De Nintendo Switch is nog bij lange na niet het best verkochte Nintendo-apparaat in de Japanse markt. De Nintendo DS-familie ging ruim 32,86 miljoen keer over de toonbank.

Ook Nintendo Switch Sports deed het niet slecht: het was de best verkochte game van de week met 190.000 verkochte exemplaren. Onze Ness had gemengde gevoelens over de game. Hoewel ze er zeker plezier aan beleefde vond ze dat Nintendo ‘de bal net missloeg’ in haar review van Nintendo Switch Sports.

Denk jij dat de Switch ook ooit de DS zal inhalen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via mynintendonews.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Nick All Star Brawl header

3

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl teaset nieuw personage

07-05-2022

2

Rik

Coromon – Futuristisch Pokémon spelen

0

Preview Coromon - Futuristisch Pokémon spelen

07-05-2022

3

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Zool

8 mei 22 om 11:40

#4831‍

1951 XP | 366 comments

Mooi nieuws. Zegt vooral ook hoe we berichtgeving ontvangen. We dachten dat de 3ds het matig tot okay deed, maar ondertussen had de meest succesvolle console ooit dus 5 jaar en 3 maanden nodig om dit in te halen… dat is ongeveer gewoon de gehele levensduur van de 3ds.

Ribbelchips

10 mei 22 om 11:52

#4858‍

918 XP | 177 comments

Handhelds verkopen in Japan traditioneel wel stukken beter dan consoles..