Insider verwacht dat Sea of Thieves naar PlayStation en Nintendo Switch komt

  • Nieuws

  • 9 jan 24 om 09:37

  • Erik

  • 0

Microsoft-exclusive Sea of Thieves kan zomaar naar de PlayStation en Nintendo Switch komen. Althans, als we de woorden van een industrie-insider mogen geloven.

Jeff Grubb, van Giant Bomb, zei maandag in de Game Mess Mornings-podcast: “Sea of Thieves was het eerste dat ik hoorde dat mogelijk naar andere platformen kon komen.”

Hij reageerde hiermee op de geruchten van afgelopen weekend: mogelijk komt er een first party Microsoft-titel naar Nintendo Switch. Grubb: “Toen ik die geruchten hoorde, was ik van: ‘dit gaat waarschijnlijk over Sea of Thieves, want ik hoorde dat die naar Switch en PlayStation zou komen’”.

Axios-redacteur Stephen Totilo zei diezelfde dag dat bronnen hem vertelden dat Microsoft overwoog om Sea of Thieves naar de PlayStation te brengen – mogelijk zelfs voor een vroege release in 2024. In een reactie legde Totilo uit dat hij “enkel voor PlayStation” had gehoord, en dat hij helaas niet kan bevestigen dat dit op dit moment nog steeds in de planning staat voor Microsoft.

Hun woorden zijn een grote tegenstelling van de algemene tendens: dat het veelgeprezen Hi-Fi Rush de overstap maakt. Die overstap werd gisteravond zelfs nog wat smeuïger: gezien de Switch-versie in 2022 al een leeftijdsclassificatie kreeg in Australië.

Toch is de kans zeker aanwezig dat Microsoft andere games overweegt op concurrerende platformen uit te brengen. Spencer zei afgelopen november nog dat ook Nintendo- en PlayStation-spelers onderdeel waren van de Xbox-community.

Lanceertrailer van de verbeterde versie van Sea of Thieves, die uitkwam in 2020.

Sea of Thieves verscheen in maart 2018 voor Xbox One en pc. Het is een online multiplayer-avonturenspel met piratenthema, ontwikkeld door Rare. Het is aan jou en je crew om de zeven zeeën te bevaren, schatten te vinden en andere piratenschepen te plunderen.

In 2020 verscheen er een verbeterde versie, Safer Seas. Deze is door meer dan 30 miljoen mensen gespeeld. Het wordt door Microsoft en de community gezien als een van de meest succesvolle Xbox-titels.

Wat denk jij, na de geruchten van Hi-Fi Rush, is er een kans dat Sea of Thieves óók naar de Switch komt? Laat het weten in de reacties of babbel mee in de Koopa Café Discord!

Bron: Giant Bomb / Gamefile (via VGC)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Unity ontslaat 25% van haar werknemers

1

Nieuws Unity ontslaat 25% van haar werknemers

09-01-2024

1

Coen

Hi-Fi Rush kreeg in 2022 al leeftijdsclassificatie voor Nintendo Switch

0

Nieuws Hi-Fi Rush kreeg in 2022 al leeftijdsclassificatie voor Nintendo Switch

08-01-2024

1

ProfessorBonk

Reageer als eerste!