Insider hint naar terugkeer F-Zero op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 9 sep 23 om 10:32

  • Erik

  • 5

Insider Pyoro hint naar de terugkeer van F-Zero op de Nintendo Switch. De franchise wordt mogelijk getoond tijdens een aankomende Nintendo Direct.

Pyoro meldde niet expliciet dat F-Zero naar de Switch komt. Op X plaatste hij een cryptische tweet dat “bepaalde gebruikers van een MATLAB-functie blij zijn met de aankomende Direct”. MATLAB is een programmeeromgeving, die (onder andere) een zogenoemde fzero-functie bevat.

Of het een nieuwe game of remaster is, meldt de insider niet. In een van de reacties op zijn tweet geeft hij duidelijk aan dat het niet gaat om een NSO-heruitgave. Fans speculeren dat het mogelijk om een remaster of remake van het populaire F-Zero GX op de Nintendo GameCube gaat.

De informatie van Pyoro lijkt betrouwbaar. De insider meldde in juni correct dat er een 2D Mario getoond zou worden tijdens de Nintendo Direct. In juni was er ook al een andere insider, SyluxHunter, die de mogelijkheid van een F-Zero op de Nintendo Switch opgooide.

Op dit moment is er nog geen Nintendo Direct aangekondigd. Mogelijk volgt de onthulling in de week van 11 september. Wij hebben alle geruchten in ieder geval al op een rij gezet.

F-Zero is al lange tijd afwezig op Nintendo-platformen. Nintendo-veteraan Takaya Imamura zegt dat de afwezigheid deels komt door de populariteit van Mario Kart. Volgens Oud Nintendo of America-president Reggie Fils-Aime komt het ook doordat The Big N op zoek is naar “een unieke ervaring” om aan de franchise te koppelen.

Het meest recente deel in de franchise is het Japan-only F-Zero Climax uit 2004.

Hoe kijk jij tegen een mogelijke terugkeer van de franchise aan? Laat het weten in de reacties!

Bron: Pyoro

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Super mario Bros Wonder. Elephant green shell

7

Special Wat speel je dit weekend? [9 september]

09-09-2023

7

Erik

Ontmoet de hoofdrollen van Ys X: Nordics in nieuwste trailer

0

Media Ontmoet de hoofdrollen van Ys X: Nordics in nieuwste trailer

08-09-2023

1

Martijn

Discussieer met ons mee! 5

Apenknul

9 sep 23 om 10:53

#11334‍

4061 XP | 764 comments

Hoewel Pyoro interessant is om te lezen wat hij zegt, maar na zo veel jaar iets met F-ZERO lijkt me onwaarschijnlijk. Tenminste een nieuw deel. Robin had het in de discord over dat er Gamecube games komen, waaronder GX. Ik ben benieuwd of dat het zal zijn, of het is F-ZERO naar de GBA. Iets kleins, maar niet groots zie ik voor deze vervaagde serie. Een nieuw deel zou ik zelf wel tofjes vinden, hoor, daar niet van, maar het lijkt me onwaarschijnlijk.

Zool

9 sep 23 om 12:10

#11336‍

2169 XP | 409 comments

Yosher

9 sep 23 om 13:17

#11339‍

6142 XP | 1139 comments

Ik geloof het pas als ik het zie. Zijn zoveel geruchten over deze serie geweest door de jaren heen en ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee. Ik wil echt graag een nieuwe F-Zero, maar ik zie het gewoon niet gebeuren. Inderdaad een port van GX als we echt geluk hebben, maar anders, nee.

reporterdavid

11 sep 23 om 10:06

#11359‍

1211 XP | 241 comments

Iets zegt me dat er iets zou kunnen kloppen.

Martijn

12 sep 23 om 23:03

#11388‍

3881 XP | 447 comments

Weet niet of F-Zero zo laat in de levensloop van de Nintendo Switch ineens nog een comeback gaat maken. Dan zou ik eerder verwachten dat hij voor de opvolger wordt ontwikkeld. Aan de andere kant komen er nog steeds best grote titels uit op de Nintendo Switch en is het systeem nog steeds populair genoeg.

De kans lijkt mij nu klein. Een aantal jaar geleden, toen Mario Kart 8 Deluxe nog geen DLC had gekregen en mensen zaten te wachten op een nieuwe fun-racer, zag ik het op zich wel gebeuren. Een Mario Kart hadden we al op de Nintendo Switch, dus was F-Zero geen slecht idee geweest. Nu is het misschien wat laat. Niet mijn serie overigens, maar het mag nog wel, indien het goed gedaan is. Misschien een wat serieuzere racegame om het verder van Mario Kart af te zetten, zoals in F-Zero GX op de GameCube.