Horrormaker Bloober Team werkt aan game voor Nintendo-platform

Bloober Team, een Poolse ontwikkelaar van horror games, heeft aangekondigd dat het aan een nieuw project bezig is voor een Nintendo-platform. 

De ontwikkelaar staat bekend om releases als Layers of Fear, The Medium en Konami’s aankomende release Silent Hill 2. In een recent interview liet Bloober Team weten dat het gestart is aan een nieuwe titel die voor nu ‘Project M’ heet. Volgens de studio heeft het voor deze nieuwe game een “aanzienlijk kleiner” budget gekregen dan dat het gewend is, maar is het project wel “in samenwerking met ’s werelds beste gamemakers voor Nintendo-platformen”. Hieronder zijn de volledige woorden van CEO Piotr Babieno van Bloober Team te lezen (vertaald):

Project M, hoewel het budget aanzienlijk kleiner is dan de games waar we bij Bloober Team aan werken, is extreem belangrijk vanwege onze langetermijnplannen. Bovendien werken we eraan in samenwerking met ’s werelds beste gamemakers voor Nintendo-platforms, dus we kunnen het ons niet veroorloven om alleen maar een fatsoenlijk spel te maken.

In een ander deel van het interview laat Bloober Team weten dat het nieuwe project zal verschijnen onder het merk ‘Broken Mirror Games’ (vertaald):

De eerste aankondigingen van Project M zullen later dit jaar verschijnen, en de titel zelf zal onze second-party portfolio openen onder het Broken Mirror Games merk.

Wat toevallig is, is dat de aankondiging dat Bloober Team aan een nieuwe titel voor en Nintendo-platform werkt samenvalt met Nintendo’s onthulling van de nieuwe horrorgame Emio, die gisteren plaatsvond. Hoewel Bloober Team nog niet heeft laten weten wat ‘Project M’ precies inhoudt, zijn er al heel wat speculaties ontstaan over de vraag of de twee aankondigingen wat met elkaar te maken hebben. Opvallend is wel dat Bloober Team express liet weten dat het een nieuwe titel maakt voor een Nintendo-platform en niet per se voor de Nintendo Switch. Het is dus mogelijk dat het project gericht is op de aankomende Nintendo Switch-opvolger, die in dit fiscale jaar (dat eindigt in maart 2025) nog aangekondigd gaat worden.

Denk jij dat de aankondigingen van Bloober Team en Nintendo wat met elkaar te maken hebben? Laat het ons weten in de comments!

Bron: strefainwestorow.pl

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Nintendo World Championships

0

Media Nintendo World Championships: NES Edition krijgt overzichtstrailer

11-07-2024

1

Rik

Dragon Quest III HD-2D Remake krijgt 30 min aan gameplay

0

Media Dragon Quest III HD-2D Remake krijgt 30 min aan gameplay

11-07-2024

1

Robin

Reageer als eerste!