Hoe presteert Grand Theft Auto: The Trilogy op de Nintendo Switch?

  • Nieuws

  • 16 nov 21 om 10:17

  • Robin

  • 1

Het afgelopen weekend was al niet te best voor Rockstar en Grand Theft Auto: Trilogy. Nintendo World Report heeft een video gedeeld met een technische close-up van de prestaties van de remasters. Is er eindelijk goed nieuws in zicht?

Afgelopen weekend nam Willem ons mee in zijn review van Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition. Hierbij kwamen er al enkele opvallende problemen naar voren. Helaas hebben Nintendo World Report en Digital Foundry niet veel beter nieuws.

Vroeg in de video spreken ze over de art direction die totaal niet passend is. Sommige personages lijken ‘verdwaald’ en zijn totaal niet thuis in het spel en daarnaast lijken de omgevingen op verdwaalde N64-assets. De resolutie is ook om over naar huis te schrijven. De resolutie in TV-stijl is 576×1088, dit lijkt ook zo te zijn voor de handheld-stijl. Ter vergelijking; de PS2-versie van San Andreas was 460×640.

Ook de framerate wordt getest en tijdens cutscenes en lopend door de stad zie je de FPS consistent hangen rond de dertig. Bij het autorijden begint de ellende en dropt dit naar rond de twintig FPS. Dit zie je voornamelijk terug in de San Andreas-remaster. Daarnaast vallen de lange laadschermen op en ook dit euvel lijkt wederom extra aanwezig in de San Andreas-remaster.

Mocht dat niet genoeg slecht nieuws zijn: data miners vonden de beruchte ‘Hot Coffee’ code ook terug in GTA Trilogy. Mocht je out of the loop zijn; Hot Coffee was een pikante mini-game in de originele San Andreas met zeer volwassen content. In die tijd was Grand Theft Auto al een controversiële franchise. Zelfs nadat Rockstar de code van de mini-game uit de game verwijderde via een patch, werd moederbedrijf Take-Two voor de rechter gesleept. Uiteindelijk werd dit opgelost door een regeling van $20 miljoen.

Heb jij Grand Theft Auto: The Trilogy in huis gehaald? Wat zijn je ervaringen Laat het weten in de comments!

Bron: Nintendo World Report TV

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

0

Nieuws Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

13-05-2024

1

Rik

Shin Megami Tensei V boekt sterke eerste week in Verenigd Koninkrijk

0

Nieuws Shin Megami Tensei V boekt sterke eerste week in Verenigd Koninkrijk

16-11-2021

0

Erik

Nieuwe moeilijkheidsgraad voor Project Zero: Maiden of Black Water

0

Nieuws Nieuwe moeilijkheidsgraad voor Project Zero: Maiden of Black Water

16-11-2021

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

16 nov 21 om 12:28

#2563‍

5925 XP | 1097 comments

Echt belachelijk gewoon dat ze dit in zo'n staat afleveren. Dat kan toch niet?

 

Ik klaag vaak over de nieuwste generaties Pokémon games maar die games zitten vaak op technisch niveau tenminste wel (grotendeels) goed in elkaar. Dat kan je hier dus echt niet zeggen. Wat een ramp zeg. Wilde hem wel eens halen maar ben nu blij dat ik hem toch maar niet heb gekocht.