Hoe Pokémon Unite de speelbare Pokémon uitkoos.

  • Nieuws

  • 17 okt 21 om 18:41

  • Rik

  • 0

Al enige tijd kunnen we aan de slag met de free-to-start MOBA-game Pokémon Unite. In tegenstelling tot de hoofdserie, waar bijna alle Pokémon beschikbaar zijn heeft Pokémon Unite een beduidend kleiner aantal Pokémon speelbaar. In een interview met de Japanse publicatie Famitsu licht de producer een tipje van de sluier op van het selectie-proces.

Masaaki Hoshino is de producer van Pokémon Unite, en was dus de eindverantwoordlijke in de selectieproces uit de ondertussen alweer bijna duizend zakmonsters. Hij vertelde Famitsu het volgende (vertaald):

We hebben de Pokémon gekozen op basis van hoe gemakkelijk spelers de speelstijl konden baseren op het uiterlijk van de Pokémon. Omdat ik zelf een Pokémon-fan ben, wilde ik een grote variatie in de Pokémon die mee doen aan de game. Dat houdt ook in dat er excentrieke keuzes tussen zitten zoals Crustle, want we wilden alle mogelijkheden die speelbare Pokémon kunnen bieden onderzoeken.

De wilde Pokémon hebben we gebaseerd op hoe goed ze passen bij de atmosfeer van een stage. Een klein voorbeeld: Als je Rotom verslaat, dan vernietigd hij je tegenstanders doel. Dit was gebaseerd op informatie in de Pokédex dat omschrijft hoe Rotom elektronische apparaten kan binnendringen en verstoren.

Het keuzeproces lijkt nog niet voorbij, er worden constant nieuwe speelbare Pokémon toegevoegd aan Pokémon Unite. Onder andere Gardevoir, Blissey, Blastoise (en check ook zijn toffe nieuwe kostuum) en Mamoswine zijn na de release toegevoegd. Pokémon Unite is sinds 21 juli beschikbaar op de Nintendo Switch en sinds 22 september op mobiele apparaten.

Welke Pokémon zou jij graag speelbaar zien in Pokémon Unite en waarom? Laat het ons weten in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

45.000 dislikes voor de trailer van het NSO Uitbreidingspakket

21

Nieuws 45.000 dislikes voor de trailer van het NSO Uitbreidingspakket

17-10-2021

3

Rik

Dragon Ball Z: Kakarot – Beter dan de anime

2

Review Dragon Ball Z: Kakarot - Beter dan de anime

17-10-2021

4

Mitch

Reageer als eerste!