Grasshopper CEO Suda51: "Mensen hechten teveel waarde aan Metacritic"

  • Nieuws

  • 4 dagen geleden

  • Kitty

  • 3

Grasshopper Manufacture CEO Goichi a.k.a. ‘Suda51’ vindt dat gamebedrijven nog steeds te veel waarde hechten aan hoe hun games presteren op Metacritic. Daarover vertelde hij in een interview met gamesindustry.biz

In het interview werd gesproken met Goichi Suda (Killer7 en de No More Heroes-serie) en game creator Shinji Mikami (Resident Evil, The Evil Within, Hi-Fi Rush), ter ere van de terugkeer van hun tweede samenwerking, Shadows of the Damned: Hella Remastered. Ze spraken over waarom er de afgelopen jaren niet zoveel games zijn verschenen die zo uniek zijn als die van hen (vertaald):

Iedereen besteedt te veel aandacht aan en geeft te veel om Metacritic-scores. Het is zover gekomen dat er bijna een vaste formule is – als je een hoge Metacritic-score wilt krijgen, moet je de game zo maken.

Als je een spel hebt dat niet in die formule past, dat verkoopbaarheidsbereik, verliest het punten op Metacritic. De grotere bedrijven willen misschien niet met dat soort dingen te maken hebben. Dat is misschien niet de belangrijkste reden, maar het is zeker een van de redenen. Iedereen geeft te veel om de cijfers.

Persoonlijk geef ik niet zoveel om de Metacritic-cijfers. Ik ben me er niet echt van bewust. Wat voor ons belangrijk is, is dat we de games uitbrengen die we willen uitbrengen en dat mensen de games spelen die wij willen dat ze kunnen spelen.

shadows of the damned switch

Het interview vond plaats ter ere van Shadows of the Damned: Hella Remastered, een third-person shooter die eind oktober uitkomt

Desondanks gaf Suda51 toe dat hij af en toe Metacritic-scores bekijkt, vooral als zijn studio Grasshopper Manufacture een spel heeft uitgebracht, vertelt hij lachend (vertaald):

Soms heeft een mediakanaal ons nul gegeven. Dan voel ik me klote – waarom zo ver gaan en ons een nul geven? Maar verder probeer ik Metacritic te vermijden.

Shinji Mikami vindt dat er genoeg minder conventionele titels zijn, maar dat die minder aandacht krijgen “vanwege alle big budget games die er zijn en alle kracht die in de marketing daarvan wordt gestoken.” (vertaald):

Het soort games dat de meeste marketingsteun krijgt, zijn de games die een zo breed mogelijk publiek moeten aanspreken. Meer unieke games hebben niet echt dezelfde verkoopbaarheid.

Hecht jij waarde aan de score op Metacritic? Laat het weten in de comments!

Bron: Gamesindustry.biz

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Gerucht: foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Gerucht: foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

2

Robin

Indies and Beyond – Meer kleine titels van Gamescom 2024

0

Hands-on Indies and Beyond - Meer kleine titels van Gamescom 2024

14-09-2024

2

Daan

Hoofdafbeelding bij Octopath Traveler II krijgt zomaar een nieuwe spelmodus

0

Special Wat speel je dit weekend? [14 september]

14-09-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Martijn

4 dagen geleden

#14404‍

3891 XP | 449 comments

Eigenlijk geef ik niks om de games die Suda51 maakt, dus eigenlijk is dit een logische reactie vanuit hem. Zijn toch wat specifiekere spellen, die niet iedereen aanspreken. Er is er geen één van zijn hand waarbij ik een aankoop heb overwogen. No More Heroes kwam het dichtste in de buurt, maar zelfs voor een miniem bedrag in de nadagen van de Wii heb ik die niet gehaald. Denk dat het gewoon geen games voor mij zijn.

Iedereen moet uiteindelijk zelf maar bepalen wat hij / zij leuk vindt. Ik kijk zelden op Metacritic. Vaak schat ik automatisch wel in of een spel me aanspreekt of niet. Helaas voor Suda51, maar het ligt niet aan internet dat ik zijn games niet haal. Ze spreken gewoon een minder groot publiek aan, al zijn er vast ook genoeg mensen die zijn games geweldig vinden. Prima, maar ik niet...

Fl@ppy

4 dagen geleden

#14406‍

3254 XP | 632 comments

Ik gebruik zelden metacritic. Meestal lees en luister ik wat reviews van bekende sites.

rob1N

2 dagen geleden

#14417‍

5897 XP | 1138 comments

Same. Ik zit toch ook vaak niet op 1 lijn met dat soort critici. Ik beoordeel het wel lekker zelf. Ik zie wel reviews en neem het zo nu en dan wel mee in mijn overweging om iets te kopen maar vaak heb ik mijn zinnen al gezet op een game en boeit het me niet wat anderen ervan vinden.