Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

Er gaan al een tijdje een aantal geruchten rond dat Xbox tijdens de feestdagen van 2024 nieuwe hardware gaat uitbrengen, maar verschillende nieuwe leuks hinten ernaar dat het naast een traditionele console ook om een handheld-apparaat kan gaan. 

Let op: niets in dit bericht is officieel bevestigd door Xbox, neem dit soort berichten altijd met een korreltje zout!

Onder andere Jez Chorden van Windows Central heeft in de laatste aflevering van de podcast ‘Xbox Two’ herhaald dat er verschillende handheld-prototypes binnen Microsofts gamedivisie rondgaan. Daarnaast gaat er blijkbaar ook een ontwikkelkit van de handheld rond in Zuid-Korea:

Jez Corden over de Xbox handheld geruchten: “Ik weet dat ze op dit moment handheld prototypes hebben…”

Volgens Chorden gaat het hier ook echt om prototypes, wat betekent dat ze niet per se op de markt hoeven te komen. Daarnaast voegde hij eraan toe dat de handheld-prototypes geen cloudapparaten zijn, maar volledig native werken.

In februari werd al vermeld dat Xbox blijkbaar verschillende nieuwe hardwareprojecten groen licht had gegeven. Het was toen echter nog niet duidelijk om wat voor apparaten het ging. Aangezien de handheld markt steeds meer aan het groeien is, is het niet gek dat Microsoft ook op deze markt wilt toetreden zoals bedrijven als Valve met de Steam Deck deden.

Denk jij dat Xbox later dit jaar een handheld-apparaat gaat uitbrengen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Xbox Two podcast op YouTube

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Pepper Grinder main image N1UP

0

Review Pepper Grinder - Wonderlijker dan Mario

28-03-2024

4

Mitch

Star Ocean: The Second Story R krijgt nieuwe moeilijkheidsgraad

0

Nieuws Star Ocean: The Second Story R krijgt nieuwe moeilijkheidsgraad

28-03-2024

1

Kitty

Discussieer met ons mee! 5

Yosher

28 mrt 24 om 14:35

#13390‍

5852 XP | 1084 comments

Als Sony het niet lukt, zie ik het Microsoft zeker niet lukken. Maar je weet maar nooit, wie weet weten ze iedereen enorm te verrassen en worden ze zelfs in Japan marktleider op handheld gebied. 

Zeer onwaarschijnlijk, maar zeg nooit nooit.

Robin

28 mrt 24 om 14:42

#13391‍

3175 XP | 469 comments

De Steam Deck laat zien dat er zeker een plek voor is. Ik denk dat het voornamelijk de vraag gaat zijn; is het hybride of puur handheld? Als save files makkelijk te switchen zijn tussen handheld en console dan zie ik geen problemen en al helemaal niet als het hybride is

Yosher

28 mrt 24 om 15:43

#13393‍

5852 XP | 1084 comments

De Steam Deck is vooral z'n eigen ding. En hoe dan ook, we hebben die Steam Deck al. Die heeft ook een hele bootlading aan Steam games al tot zijn beschikking. 

Nintendo heeft intussen al zijn eigen killer apps, waar Microsoft met alle respect voor hun franchises gewoon niet aan kan tippen. 

De Xbox is momenteel sowieso al niet echt denderend aan het verkopen van wat ik hoor, het is vooral Playstation en Switch. 

Maar goed, ik ben geen expert, en wie weet zit ik er gewoon hartstikke naast of hebben ze een strategie in gedachten die juist goed voor ze zal uitpakken. Ik denk het zelf niet, maar we gaan het zien. 

Eerst maar eens zien of deze geruchten überhaupt waar zijn, natuurlijk!

reporterdavid

28 mrt 24 om 15:15

#13392‍

1196 XP | 238 comments

De PSVita was sterk. maar helaas, niet populair genoeg (en geen fisieke games)

N2up

28 mrt 24 om 18:56

#13394‍

1399 XP | 273 comments

Lijkt eerder een Steamdeck concurent dan een Switch concurent.

Lijken misschien op elkaar, maar voor t gros van de mensen zal t toch weinig overlap bieden