Gerucht: Nieuwe Donkey Kong-game in de maak van team Super Mario Odyssey

  • Nieuws

  • 12 mei 21 om 17:51

  • Erik

  • 1

Een interessant gerucht doet zijn intrede. Er zou namelijk een nieuwe Donkey Kong in de maakt zijn voor de Nintendo Switch. Eentje die wordt ontwikkeld door niemand minder dan het team achter Super Mario Odyssey.

Volgens de geruchten gaat het om een sidescrolling platformgame, ontwikkeld door Nintendo’s EPD Tokyo. De twist is volgens leaker Zippo echter dat het niet om een Country-spel gaat, gezien deze ontwikkelaars geen “vervolg willen maken op spellen die zij niet ontwikkeld hebben”. Wél kun je verwachten dat Diddy Kong, Cranky Kong en consorten gewoon hun opwachting maken.

Het is zonder meer een sappig gerucht, die door meerdere bronnen bevestigd wordt. AndresRestart spreekt in zijn video zelfs van een releasedatum in 2021. Ook bekende nieuwswebsite Nintendo Life heeft de geruchtenmolen horen draaien van een “onafhankelijk en zeer betrouwbare bron”. Zij ondersteunen tevens de claim dat de game 2D (of 2.5D) gaat worden.

YouTuber LonelyGoomba was de eerste die het Donkey Kong-balletje opgooide. Hij benoemt echter dat het om een 3D-spel zou gaan, en niet een 2D. Dat Nintendo zelf werkt aan een nieuwe Donkey kong-game is overigens niet onlogisch: Retro Studios is op dit moment bezig met Metroid Prime 4.

Donkey Kong altijd extern ontwikkeld

Mocht het waar zijn, is dit een unieke stap. Sinds de jaren ’90 heeft Nintendo namelijk alle grote Donkey Kong-games uitbesteed aan overzeese ontwikkelaars. Het Engelse Rare maakte Donkey Kong Country, terwijl Metroid-ontwikkelaars Retro DKC: Returns en Tropical Freeze op zich namen. Sterker nog: de laatste (grote) Donkey Kong-game die Nintendo intern gemaakt heeft, is Donkey Kong 3 uit 1983.

De laatste keer dat we iedereens favoriete aap zagen, was in Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Deze kwam in 2014 uit op de Wii U, en is in 2018 naar de Nintendo Switch overgezet.

Neem natuurlijk het geheel met een flinke korrel zout. Dat gezegd hebbende: zit jij te wachten op een nieuwe Donkey Kong?

Like dit bericht:

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

1

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

1

Rik

Nintendo laat weten dat ze “veel” nieuwe games gaan uitbrengen dit jaar

0

Nieuws Nintendo laat weten dat ze "veel" nieuwe games gaan uitbrengen dit jaar

14-05-2021

1

Erik

R-Type Final 2 – Schieten tot je een ons weegt

0

Review R-Type Final 2 - Schieten tot je een ons weegt

12-05-2021

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Maurice

12 jul 21 om 21:50

#617‍

2706 XP | 189 comments

Hopelijk krijgen we er wat van te zien in de september direct.