Foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

  • Nieuws

  • 23 uur geleden

  • Robin

  • 6

Het lijkt erop dat er online foto’s van de Nintendo Switch 2 zijn uitgelekt. Het zou hierbij gaan om een ouder prototype. 

Let op: niets uit dit bericht is officiële informatie totdat Nintendo dit zelf bevestigt. Neem dit gerucht met het gebruikelijke korreltje zout.

Op de Gaming Leaks and Rumour-subreddit werd een post gedeeld waarin verschillende foto’s te zien zijn van een vermeend prototype van de Switch 2. De foto’s zouden afkomstig zijn uit een Chinese fabriek die zich voorbereidt om de Switch 2 in massaproductie te nemen. De foto’s werden voor het eerst gedeeld in een Chinees Discord-kanaal. Naar verluidt heeft een medewerker die ‘dacht niet meer onder embargo te staan’ de foto’s online gezet.

Als deze gelekte foto’s echt zijn dan zou de Nintendo Switch 2 aanzienlijk groter zijn dan het originele model of diens OLED-variant. Ook zou het nieuwe systeem een ander soort aanklik-systeem hebben voor de Joy-Cons. Deze zou met magneten werken, hiervan deden al eerder geruchten de ronde. Daarnaast werd ook de binnenkant van de Nintendo Switch-opvolger getoond waarin onder andere de eerder benoemde magneten te zien zijn. Ook zien we uitsparingen voor de SOC (System-On-Chip) en de twee LPDDR5X-modules van het apparaat. Als we de lijn volgen van deze geruchten, zou het wel gaan om een verouderd prototype. De printplaat toont een serienummer met ‘X6’ erop. Deze werden naar verluidt gebruikt voor de prototypes van vorig jaar.

Specificaties

Ook werden de mogelijke specs gedeeld. Deze zouden niet van dezelfde bron afkomen, wat betekent dat de betrouwbaarheid van dit gerucht los staat van bovenstaande foto’s. Wel lijken deze specs in lijn te zijn met andere geruchten en leaks die overeen komen met bovenstaande foto’s.

  • SoCl (CPU + GPU) model: GMLX30-R-A1
  • Geheugenmodel: MT62F768M64D4EK-026 (6GX2 dubbelkanaals, LPDDR5X, 7500 MT/s)
  • Flashgeheugenmodel: THGJFGT1E45BAILHW0 (256 GB, UFS 3.1, vervaardigd door Kaixia, 2100 MB/s)
  • Model audiochip: Ruiwu ALC5658-CG
  • Model NFC-lezer: NXP IPN7160B1HN
  • Ingebouwd microfoonmodel: CMB-MIC-X7
  • Dubbele koelventilatoren, model BSM0405HPJH9 en BSM0505HPJQC (koperen koellichaam voor gaming)
  • Videosignaalomzetting (DisplayPort naar HDMI) moet chipmodel zijn; Ruixian RTD2175N moet chip zijn (ondersteuning HDMI 2.1)
  • Model netwerkchip: Ruiming RTL8153B-VB-CG en Gigabit Ethernet-chip (de basis heeft een netwerkkabelinterface)
  • Microcontroller chip model: STMicroelectronics JSTM32G0OB0OCET6
  • Beschermhoes voor videospelconsole: HGU1100 (afmetingen: 206 x 115 x 14 mm, gemaakt van kunststof)
  • Luidsprekers: MUSE BOX-L en MUSE BOX-R (tweekanaals stereo)

Op basis van deze specificaties zou de kracht van de Switch 2 in de dock ergens tussen een PS4 Pro en Xbox Series S zitten. In handheld-modus zou de kracht rond de PS4 zitten. Daarbij zijn wel twee kanttekeningen: de kloksnelheden van de Switch 2 zijn nog onbekend en hebben grote impact op de daadwerkelijke kracht van het apparaat. Ook wordt er verwacht dat de Switch 2 gebruik kan maken van ingebouwde DLSS (Deep Learning Super Sampling). Deze speciale upscaling-techniek is al eerder door ons uitgelegd.

In hoeverre dat deze informatie correct zal blijken is moeilijk te zeggen. Deze ‘leaks’ sluiten weliswaar aan bij eerdere hardnekkige geruchten, maar het is vandaag de dag bijzonder gemakkelijk om dit soort leaks te faken. Dit kan bijvoorbeeld door nep-modellen te maken op een 3D-printer.

De Nintendo Switch-opvolger wordt volgens Nintendo-directeur Furukawa voor het einde van het huidige fiscale jaar (31 maart 2025) aangekondigd.

Wat denk jij? Is deze leak fake of geloof je de beelden wel? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

3

Nieuws Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

19-09-2024

2

Erik

Forgotten Fragments – Rennen en puzzelen voor je leven

0

Hands-on Forgotten Fragments - Rennen en puzzelen voor je leven

18-09-2024

0

Thijmen

Fabledom – Ontspanning in een magische wereld

0

Review Fabledom - Ontspanning in een magische wereld

18-09-2024

1

Karina

Discussieer met ons mee! 6

Fl@ppy

20 uur geleden

#14427‍

3274 XP | 636 comments

Ziet er best saai uit. Maar prima hoor als dit het is!

Robin

19 uur geleden

#14428‍

3519 XP | 524 comments

Als je wilt kunnen we die van jou als een regenboog oid verven. Veel kleur

Fl@ppy

19 uur geleden

#14429‍

3274 XP | 636 comments

Daar houd ik jullie aan van N1UP :p

Maar ik doelde meer op dat er niet iets verrassends nieuws te zien is aan het uiterlijk. Meestal proberen ze wel iets nieuws met een nieuwe generatie.

rob1N

16 uur geleden

#14430‍

5902 XP | 1139 comments

okay, dus.... heeft iemand het Switch logo er zelf op gephotoshopped of zo? Lijkt mij niet dat dit de Switch 2.0 gaat heten of iets dergelijks. Nintendo kennende komt er wel een nieuw logo op en een andere naam. Wii > Wii U was ook geen succes dus daar zullen ze toch vast wel van geleerd hebben. Ik neem dit met een flink pak zout. Ik wacht wel tot het ontkracht wordt door Nintendo zelf. Vaak als dit soort shit ineens verwijderd wordt, krijg ik pas het gevoel dat er door Nintendo gedreigd wordt met lawsuits als ze het niet verwijderen.

Icelos

5 uur geleden

#14432‍

2763 XP | 254 comments

Oja, dit ziet er totaal niet super nep uit.

Lucas

1 uur geleden

#14438‍

735 XP | 140 comments

Lijkt mij tof genoeg. Kunnen veel PS4 games overgezet worden naar deze Switch. En vind de huidige Switch een Nintendo console die bijna niet beter kan.

Bij de N64/GameCube wist ik dat de graphics beter konden.

Bij de Wii wilde ik weer een normale controller en HD graphics.

Bij de Wii U wilde ik een keer een goed user interface en niet aan huis gebonden zijn.

De Switch is perfect in mijn ogen. Maar dingen kunnen altijd beter.