Genshin Impact komt naar Xbox, geen nieuws Switch-versie

  • Nieuws

  • 21 aug 24 om 12:11

  • Erik

  • 2

Tijdens de Gamescom is Genshin Impact aangekondigd voor Xbox-platformen. Hierbij is de Nintendo Switch-versie niet benoemd.

De aankondiging is opvallend: het populaire openwereldspel werd in 2020 al met een officiële trailer aangekondigd voor de Nintendo Switch. Sindsdien heeft MiHoYo echter bijna niets meer over de game gezegd. Ook nu is er geen update gegeven.

Het spel komt op 20 november naar Xbox-platformen, up-to-date tot de laatste uitbreiding en speelbaar via Gamepass. Genshin Impact is al beschikbaar op PlayStation 4, 5, pc en mobiel.

Genshin Impact is officieel nog in ontwikkeling voor de Nintendo Switch. In 2022, bijna twee jaar na release, bevestigde ontwikkelaar MiHoYo dit.

Op social media speculeert men echter dat het project doorgeschoven wordt naar de opvolger van de Nintendo Switch. Volgens Nintendo wordt deze console voor 31 maart 2025 aangekondigd.

Genshin Impact is een openwereldspel die periodiek nieuwe content krijgt. Het spel lijkt een beetje op Breath of the Wild, maar speelt meer als een actiespel. Het spel volgt jou als de Traveler, die op zoek is naar zijn broer/zus. Hiervoor gaat hij langs verschillende werelden, elk vol puzzels, schatten, queesten en monsters.

Op 28 augustus komt er met Versie 5.0 een nieuw continent naar het spel: Natlan. In totaal zijn er dan zes verschillende gebieden speelbaar.

De aankondigingstrailer van Genshin Impact op de Nintendo Switch.

Mogelijk komen de andere spellen van MiHoYo ook op een gegeven moment naar een Nintendo-platform, waaronder Honkai Star Rail en het recent uitgebrachte Zenless Zone Zero.

Wat denk jij: gaan we Genshin Impact nog zien op de Switch of wordt die toch doorgeschoven?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

The Game Awards 2024 vindt plaats op 12 december

0

Nieuws The Game Awards 2024 vindt plaats op 12 december

21-08-2024

2

Rik

King of Meat aangekondigd op GamesCom voor Switch

0

Nieuws King of Meat aangekondigd op GamesCom voor Switch

21-08-2024

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

21 aug 24 om 12:43

#14204‍

3274 XP | 636 comments

Ik keek hier best naar uit. Maar hij zal intern al wel doorgeschoven zijn. Wellicht een launchgame. Toch best bizar dat hij nooit is uitgekomen, want het kan zelfs draaien op een mobiele telefoon.

Karlijn

21 aug 24 om 16:07

#14205‍

167 XP | 22 comments

/grommende geluiden naar HoYoverse en MiHoYo/  ... Tja, maar wat Fl@ppy ook zegt, ik snap niet dat ze eerder een release voor mobile hebben kunnen realiseren dan voor de Switch. Maar we houden hoop!