Geen fysieke Westerse release voor Apollo Justice - Ace Attorney Trilogy

  • Nieuws

  • 23 sep 23 om 23:32

  • Rik

  • 0

Fans van de Ace Attorney-serie krijgen vandaag twijfelachtig nieuws. Capcom heeft bekend gemaakt dat Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy geen fysieke release krijgt in het Westen.

Hiermee volgt het bedrijf de lijn die is ingezet sinds Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (2013) uitkwam op de 3DS. Vanwege de sluiting van de 3DS eShop betekende dit effectief dat het vijfde en zesde deel van de Ace Attorney-serie sinds maart 2023 onverkrijgbaar werden. Beide ‘verloren’ delen maken wel deel uit van de Apollo Justice trilogie die begin 2024 uitkomt op de Nintendo Switch. Wanneer Nintendo in de toekomst de stekker trekt uit de Nintendo Switch eShop dreigen Dual Destinies en Spirit of Justice echter wéér onverkrijgbaar te worden.

De Japanse box art voor Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy

Fans die zeker willen zijn van ‘eeuwige’ toegang tot de spellen kunnen wel uitwijken naar Japan. Capcom maakte bekend dat Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy daar wel een fysieke uitgave krijgt. Om tegemoet te komen aan de Westerse fans ondersteunt de Japanse release ook de volledige Engelstalige versie van de drie spellen. De Nintendo Switch kent geen regionale beperkingen, waardoor de Japanse gamecard probleemloos afgespeeld kan worden door Europese Nintendo Switches. Pre-orders voor de Japanse versie van de trilogie zijn nu geopend.

Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy komt op 25 januari 2024 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Ga jij de Apollo Justice-trilogie importeren? Of ben jij helemaal over op digitale releases? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo neemt Shiver Entertainment over

0

Nieuws Nintendo neemt Shiver Entertainment over

21-05-2024

1

Rik

Soundtrack Sunday – De magie van Bayonetta 2’s Tomorrow is Mine

2

Special Soundtrack Sunday - De magie van Bayonetta 2's Tomorrow is Mine

24-09-2023

4

Thijmen

Detective Pikachu Returns director over motion-capture en Pokémon-keuze

0

Media Detective Pikachu Returns director over motion-capture en Pokémon-keuze

23-09-2023

2

Kitty

Reageer als eerste!