Frankrijk: Tears of the Kingdom verkoopt ruim half miljoen in eerste week

  • Nieuws

  • 17 mei 23 om 14:47

  • Rik

  • 1

Zut alors! Het is geen verrassing dat er reikhalzend werd uitgekeken naar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Hoe goed de game zou verkopen was echter de vraag. Nintendo zelf heeft nog geen gegevens hierover gedeeld, maar de verkoopresultaten uit Frankrijk lijken nu al binnen te druppelen: in de eerste week ging TotK al 500.000 keer over de toonbank.

Het gaat hierbij exclusief over fysieke verkopen in Frankrijk verzameld door de journalist Oscar Lemaire. Hij benadrukte hierbij dat hij geen toegang heeft tot de verkoopdata van TotK in de Switch eShop. Tears of the Kingdom beleeft met deze aantallen een ‘veel betere’ Franse lancering dan Pokémon Scarlet en Violet. Ook laat de nieuwste Zelda populaire releases als Red Dead Redemption II en FIFA 23 achter zich. Toch verwacht Lemaire niet dat Zelda het absolute record gaat verbreken: Grand Theft Auto 5 wist ruim 1,1 miljoen fysieke exemplaren te verkopen. Omdat er ook in Frankrijk een steeds grotere nadruk op digitale verkopen komt te liggen, zal Zelda hier waarschijnlijk niet over heen kunnen gaan.

Nintendo heeft zelf nog geen gegevens gedeeld over de verkopen van Tears of the Kingdom, maar gezien Frankrijk alleen al goed is voor een half miljoen fysieke exemplaren moeten de totale verkoopaantallen in de miljoenen liggen.

Hoeveel exemplaren denk jij dat er wereldwijd al zijn verkocht van Tears of the Kingdom? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Hoofdafbeelding bij Zelda: Tears of the Kingdom verkoopt 10 miljoen

8

Nieuws Zelda: Tears of the Kingdom verkoopt 10 miljoen in drie dagen

17-05-2023

7

Rik

Win 1x The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

2

Prijsvraag Win 1x The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

17-05-2023

7

Redactie

Discussieer met ons mee! 1

Paul

17 mei 23 om 15:42

#9927‍

3824 XP | 663 comments

Qu’est-ce que de fuck?