Flat Kingdom Paper's Cut Edition komt naar de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 26 mrt 22 om 18:52

  • Rik

  • 0

Uitgever Ratalaika Games en ontwikkelaar Fat Panda Games hebben aangekondigd dat hun game Flat Kingdom Paper’s Cut Edition naar de Nintendo Switch komt. De game is al snel beschikbaar: de release is al op 1 april!

Flat Kingdom Paper’s Cut Edition is naar eigen zeggen een actie platformer met ‘puzzle-styled combat’ waarin het veranderen van vorm centraal staat. De cirkel, vierkant en driehoeksvormen geven elk unieke vaardigheden. In gevechten werken de verschillende vormen die je kan aannemen als een potje steen, papier, schaar. Driehoek verslaat cirkel, cirkel verslaat vierkant en vierkant verslaat op zijn beurt weer driehoeken.

Het verhaal van de game volgt de gebeurtenissen in het Flat Kingdom, dat een lange tijd terug onder vuur lag door de Third Dimension. Een wijze tovenaar riep zes magische juwelen in het leven, waarmee de dimensies stabiel gehouden konden worden en vrede terugkeerde in het koninkrijk. Recent ontvoerde de dief Hex niet alleen de prinses van het Flat Kingdom, maar ook een van de magische juwelen. Hierdoor is het platte koninkrijk eens temeer prooi voor de 3D-chaos. Jij moet het koninkrijk redden als het personage Flat, een 2D-figuurtje dat vrijlijk van vorm kan veranderen. Deze vaardigheid is het enige wapen dat opkan tegen de geometrische chaos die het Flat Kingdom bedreigt.

Bekijk hieronder de trailer voor Flat Kingdom Paper’s Cut Edition:

De muziek van de game wordt verzorgd door Manami Matsumae, onder andere bekend van Shovel Knight en Mega Man. Flat Kingdom is niet de enige recent aangekondigde game die visueel wat wegheeft van Paper Mario: ook The Outbound Ghost heeft duidelijk inspiratie gezocht bij de Paper Mario-serie.

Flat Kingdom Paper’s Cut Edition zal €7.99 gaan kosten in de Nintendo eShop. De game is vanaf 1 april beschikbaar.

Ga jij aan de slag met deze game? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Capcom houdt grote uitverkoop in Nintendo Switch eShop

3

Nieuws Capcom houdt grote uitverkoop in Nintendo Switch eShop

27-03-2022

5

Icelos

Azië krijgt (Engelstalige) fysieke release van Chrono Cross

0

Nieuws Azië krijgt (Engelstalige) fysieke release van Chrono Cross

26-03-2022

0

Rik

Reageer als eerste!