Final Fantasy Tactics-remaster "gaat gebeuren" volgens insider

  • Nieuws

  • 14 jun 24 om 09:18

  • Erik

  • 0

Een remaster van Final Fantasy Tactics is in de maak en “gaat gebeuren”. Dit laat bekend gamejournalist Jason Schreier weten.

Schreier, die werkt voor Bloomberg, meldt dit in een Reddit-bericht in Gaming Leaks and Rumours. “Hoi. The Final Fantasy Tactics remaster is echt en gaat gebeuren”, schrijft hij in een reactie op een andere gebruiker.

Hij haalt hiermee een drie jaar oud gerucht naar boven. In 2021 wezen verscheidene bronnen ook al op een remaster van deze game, mede op basis van een lek bij Nvidia destijds.

Toentertijd wezen de geruchten op een release in 2023. Schreier meldt in een latere reactie dat de ontwikkelaar “erg druk was” de afgelopen tijd.

De reactie van Jason Schreier over het gerucht.

Jason Schreier is een bekende naam in de gamesindustrie en publiceerde twee boeken over videospellen. In Blood, Sweat and Pixels gaf hij een inkijkje in het ontwikkelproces van games (en waarom ze soms geannuleerd worden). Hij schreef eerder voor Kotaku.

Als Final Fantasy Tactics een remaster krijgt, is dit de eerste keer dat de game naar Europa komt. Het PlayStation-origineel verscheen enkel in Noord-Amerika en Japan. Het is nog niet bekend op welke platformen de game gaat verschijnen.

Er verscheen in 2022 wel al een spiritueel opvolger van de game, het veelgeroemde Triangle Strategy. Dreon noemde het in onze review “een samenkomst van pracht en praal” en gaf het een 9.

Zit jij te wachten op een remaster van Final Fantasy Tactics? Laat het weten in de reacties!

Bron: Jason Schreier

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

Metroid Prime 3

21

Nieuws Metroid Prime 4 is zeven jaar geleden aangekondigd

14-06-2024

8

Robin

Eerste gameplay Life is Strange: Double Exposure

0

Nieuws Eerste gameplay Life is Strange: Double Exposure

14-06-2024

4

Rik

Reageer als eerste!