Exclusieve Xenoblade 3-info uit Japanse vertalingen

  • Nieuws

  • 24 feb 22 om 14:57

  • Rik

  • 3

Na de onthulling van Xenoblade Chronicles 3 in de Nintendo Direct van 9 februari, opende Nintendo het marketing-offensief. Via de officiële social media-kanalen werden de eerste details over de wereld van Aionios gedeeld. (Je vindt de betreffende N1-UP-artikelen hier, hier, hier, hier, hier en hier terug) Uit recent opgedoken vertalingen van de Japanse kanalen blijkt dat Westerse fans minder informatie hebben gekregen dan de Japanners. N1-UP praat je bij!

Om te beginnen weten we de leeftijden van de zes hoofdpersonages. De gehele groep is 18 jaar oud, met uitzondering van Mio. Zij is 19 jaar en heeft een ‘grote zus relatie’ met Sena. Deze informatie is opvallend omdat de groep lijkt te bestaan uit verschillende rassen binnen het Xenoblade-universum. In vorige games hadden de verschillende rassen enorm uiteenlopende levensduren, wat het onmogelijk zou maken dat de personages samen zijn opgegroeid. Er is nog geen verklaring gegeven voor deze schijnbare aanpassing.

Van de personages misten we vooral extra informatie over de persoonlijkheden in de Westerse introductie-tweets. Over Taion, een van de soldaten van Agnus (de natie gebaseerd op Xenoblade Chronicles 2), ontbrak echter meer info. De ontbrekende informatie gaat over de wapens van Taion, die lijken te bestaan uit origami drones. Volgens het Japanse twitter-account zijn dit Katashiro (形代). Heel vreemd is het niet dat wij hier nog niets over gehoord hebben, want hoewel dit in de Japanse cultuur een bekend fenomeen is hebben we hier in het Westen geen equivalent van. Waarschijnlijk worstelen de lokalisatie-teams nog met een vertaling die ook de culturele lading dekt. Katashiro zijn traditionele papieren poppen, die gebruikt worden in zuiveringsrituelen of als substituut van iets of iemand bij zegeningen of vervloekingen. Taion heeft zijn wapens de naam ‘Mondo’ gegeven.

De wapens van Taion zijn ‘Katashiro’, een concept dat niet bekend is in het Westen

Terugkeer van de colonies

Ook deelde het Japanse Xenoblade-account meer informatie over de de wereld van Aionios: de introductie van boten in de overwereld is nu officieel bevestigd. De eerste trailer hintte hier al op.

Ook de Iron Giant Gods (directe vertaling uit het Japans, krijgen in de officiële vertaling waarschijnlijk een andere naam) kwamen al meerdere keren voorbij in de trailer. Het Japanse account geeft hier echter meer uitleg over (vertaald):

De legers van Keves en Agnus zijn gebaseerd op enorme mobiele wapens die ‘Iron Giant Gods‘ heten. Er zijn tientallen Iron Gods in Keves en Agnus, en elke [Iron God] bestaat uit een onafhankelijk leger en woonplaats. […]

De Iron Giant Gods waar de soldaten wonen worden ‘Colonies’ genoemd. De colonies zijn genummerd en hebben gevarieerde rollen, zoals het produceren van wapens in plaats van vechten.

Andere personages

De serie tweets focussen zich verder op het personage dat er uitziet en klinkt zoals Vandham uit Xenoblade Chronicles 2. Het lijkt erop dat hij de reden is dat de groepen van Noah en Mio elkaar niet meer als vijanden zullen zien en gaan samenwerken.

De twee Nopon uit de trailer heten Riku en Manana. Behalve een omschrijving van hun uiterlijk (die we al kenden uit de Westerse trailer) heeft het Japanse account nog geen informatie gedeeld over deze twee Nopon. Wel hebben we nu de bevestiging dat ze een rol spelen in het verhaal en niet toevallige omstanders zijn die maar een paar minuten voorkomen.

Ten slotte deelde het Japanse account nog een ‘relationship-chart’. De leiders van Keves en Agnus worden hier omschreven met vraagtekens. Gebaseerd op hun ontwerpen en stemactrices, is het echter vrij zeker dat het hier gaat om terugkerende personages uit de eerste twee Xenoblade-games. Keves lijkt onder bevel te staan van Melia (Xenoblade Chronicles 1) en Agnus wordt geleid door Mia (Xenoblade Chronicles 2).

De relationship-chart, ‘Vandham’ lijkt bij een neutrale derde partij te horen. Ook de Nopon staan niet ingedeeld.

Hoe sta jij tegenover de terugkeer van de colonies in Xenoblade Chronicles 3? En wat vond jij de belangrijkste ‘achtergehouden’ informatie uit deze tweets? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: Vertalingen via de Xenoblade Chronicles Reddit

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Een nieuwe Pokémon Presents verschijnt zondag

7

Nieuws Een nieuwe Pokémon Presents verschijnt zondag

24-02-2022

3

Willem

Hoopa is de volgende strijder in Pokémon UNITE

3

Nieuws Hoopa is de volgende strijder in Pokémon UNITE

24-02-2022

0

Willem

Discussieer met ons mee! 3

Garrus

24 feb 22 om 15:04

#3827‍

1576 XP | 287 comments

Beter zit er een Nopon in de core team. Riki en Tora waren gewéldig

(We don't talk about Tatsu, no no no no..)

Cassis

24 feb 22 om 17:41

#3832‍

321 XP | 55 comments

Ik moet gewoon de gameplay zien en hoe de combat system inelkaar zit

Fl@ppy

25 feb 22 om 06:01

#3837‍

2831 XP | 548 comments

Een iets meer vertellende trailer mag nu wel ja