Epic Mickey remake-studio wil ook graag tweede deel remaken

  • Nieuws

  • 22 aug 24 om 23:07

  • Rik

  • 0

Het is Gamescom, en dat betekent dat er weer lekker veel nieuwtjes van de beursvloer afkomen! Zo weet VGC te melden dat de studio achter Epic Mickey: rebrushed maar wat graag Epic Mickey 2 naar moderne consoles wil brengen.

Of dit daadwerkelijk zal gebeuren is nog maar de vraag. Uit het interview dat Chris Scullion namens VGC hield met de Oostenrijkse ontwikkelaar Purple Lamp (verantwoordelijk voor de Epic Mickey-remake) blijkt dat dit in grote mate afhangt van het succes van Epic Mickey: Rebrushed. Het team van Purple Lamp is echter zeer enthousiast om Epic Mickey 2: The Power of Two (2012) eenzelfde behandeling te geven als het eerste deel. Op de beursvloer van gamescom is ook een demo van Epic Mickey: Rebrushed te spelen. De eerste berichten over deze demo melden dat de kwaliteit van de remake erg hoog is en de nodige verbeteringen aanbrengt.

Naast Epic Mickey 2: The Power of Two kwam er in 2012 ook nog de 3DS-game Epic Mickey: Power of Illusion uit. Daarna bleef het tijdenlang stil rondom Epic Mickey, al gaf bedenker Warren Spector eerder dit jaar aan dat hij graag ooit nog een derde Epic Mickey-game wil maken.

“It’s a small world after all, it’s a… creepy world after all”

Epic Mickey: Rebrushed

Epic Mickey: Rebrushed is een remake van het originele Epic Mickey dat in 2010 op de Nintendo Wii uitkwam. In Wasteland, het land van de vergeten Disney-figuren, moet Mickey Mouse zich een weg terug naar huis banen. Hierbij kan hij gebruik maken van een magische kwast met verf en verfoplosser.

Epic Mickey: Rebrushed komt op 23 september uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Ben jij nog geïnteresseerd in de Epic Mickey-serie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Life is Strange: Double Exposure-trailer onthult nieuwe vaardigheden

0

Nieuws Life is Strange: Double Exposure-trailer onthult nieuwe vaardigheden

22-08-2024

2

Rik

Avonturenspel Sunset Hills komt naar Nintendo Switch

1

Media Avonturenspel Sunset Hills komt naar Nintendo Switch

22-08-2024

1

Coen

Reageer als eerste!