Epic Mickey: Rebrushed aangekondigd voor later in 2024

Epic Mickey is nog niet vergeten, want er is een remake van het spel op komst!

Tijdens de Nintendo Direct Partner Showcase van vandaag, kwam ook Epic Mickey: Rebrushed voorbij. Zoals je waarschijnlijk verwacht is dit een trouwe remake van Epic Mickey, nu verzorgd door THQ Nordic.

Naast de beelden uit de Partner Showcase-uitzending, heeft Nintendo ook het introfilmpje van de remake gedeeld, dat je hieronder kunt bekijken. Het spel heeft duidelijk een grafische oppoetsbeurt gehad.

Tijd om de door jou aangerichte schade te herstellen, ondeugende muis!

In Epic Mickey komt Mickey Mouse via een magische spiegel in de werkplaats van tovenaar Yen Sid terecht. Hij maakte daar een model voor een wereld, waar ‘vergeten en afgewezen’ cartoonfiguren ongestoord kunnen voortleven. Als de nieuwsgierige muis echter met de magische penseel gaat spelen, maakt hij er per ongeluk een woestenij van en erger: hij creëert daarbij zijn vijand, de Shadow Blot, die Mickey hierin meesleurt. Het is nu aan Mickey om met de magische penseel dit eerder sprookjesachtige land te redden van de ondergang!

Epic Mickey werd oorspronkelijk uitgebracht in november 2010, exclusief voor de Wii. Het spel werd oorspronkelijk ontwikkeld door Junction Point Studios, onder leiding van Warren Spector. Epic Mickey: Rebrushed, staat gepland voor de Nintendo Switch, later in 2024.

Heb jij Epic Mickey eerder gespeeld of kijk je wel uit naar een remake ervan? Schrijf gauw een reactie, in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Penny’s Big Breakaway is vanaf nu verkrijgbaar

0

Media Penny's Big Breakaway is vanaf nu verkrijgbaar

21-02-2024

3

Karlijn

Ender Magnolia: Bloom in the Mist aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Ender Magnolia: Bloom in the Mist aangekondigd voor Nintendo Switch

21-02-2024

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 6

Fl@ppy

21 feb 24 om 16:52

#13092‍

2751 XP | 532 comments

Herinner me dat ik hyped was voor dit spel door de super vette en duistere artwork. Helaas viel dat allemaal erg tegen, maar alsnog een redelijk vermakelijke game.

N2up

21 feb 24 om 22:30

#13116‍

1399 XP | 273 comments

Same, destijds dacht ik dat t echt een grote hit zou worden. Artwork ziet er nog steeds erg goed uit. Ze konden beter een film in deze stijl maken, want de gameplay ziet er dan weer best saai uit imo

Tamadachi

21 feb 24 om 17:41

#13100‍

5155 XP | 640 comments

Het is mij opgevallen dat the Walt Disney Company de laatste tijd zich weer volop met de gaming business bezig is gaan houden met onder andere de investering in Epic Games dus de rerelease van Epic Mickey past wel in dat patroon. Het lijkt mij opzich een solide platformer maar ik wacht eerst de reviews af om te weten of het goed draait.

Robin

21 feb 24 om 17:46

#13103‍

3175 XP | 469 comments

Ik vond deze tijdens de Wii al een sterke artstyle hebben en dat heeft de boxart nog steeds. Nooit op de Wii gespeeld. Nu sta ik er zeker voor open. 

Martijn

21 feb 24 om 19:02

#13108‍

3497 XP | 406 comments

Net een vergelijkingsfilmpje gezien en het ziet er wel een stuk beter uit dan op de Wii. Betere textures en belichting geven de intro al meteen veel meer sfeer. Goed vooruitzicht voor de wat duisterdere scenes in het spel, al blijft het Disney. Écht luguber wordt het eigenlijk nergens.

Op de Wii vond ik deze best aardig, maar weinig 'episch'. Op zich geen slechte game, maar soms was het wat saai of eentonig. Missies voelden wel eens aan als 'het vervelende klusje dat moest gebeuren'. Zorgde ervoor dat ik op de Wii vroegtijdig was afgehaakt. Ook waren veel van de 'vergeten' figuren wat minder vergeten, als je het Donald Duck-weekblad een beetje kent. In Amerika ligt dat wat anders, aangezien ze daar in de jaren 90 al zijn gestopt met Disney stripbladen. Ondertussen doen er ook personages in mee die iedereen wel kent.

Toch heeft het spel ook een aantal juist wél mooie momenten en geweldige soundtrack! Omdat deze wat onverwacht kwam vanmiddag, vind ik het wel leuk 'm ineens weer terug te zien. Weet niet of ik Epic Mickey meteen weer ga halen, maar eigenlijk wil ik 'm best spelen in een mooiere versie. Misschien ook leuker zonder motion controls. Ligt ook een beetje aan de prijs, maar goed: Disney, je hebt mijn aandacht!

Zool

21 feb 24 om 20:13

#13112‍

1918 XP | 360 comments

Zag er netjes uit. Was wel een beetje bang dat de trailer van een ander platform was.