Eerste bevestigde Switch 2-game is een feit: My Time at Evershine

  • Nieuws

  • Gisteren om 08:45

  • Erik

  • 1

Er is voor het eerst een game voor de Nintendo Switch 2 aangekondigd. Het gaat om My Time at Evershine, een vervolg op My Time at Portia.

“Toekomstig nog nader te aan te kondigen Nintendo-platformen” is een van de consoles waar de game op gaat verschijnen, naast PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. Ontwikkelaar Pathea Games toont alvast een voorproefje van de game met een eerste trailer.

My Time at Evershine krijgt een nieuwe visuele stijl die gebruik maakt van motion capture, grotere omgevingen en multiplayer co-op. Toevoegingen waarbij de (ongetwijfeld) grotere kracht van de opvolger van de Nintendo Switch voor benodigd is.

Het spel volgt Dragon Quest XI op: dat was in 2015 de eerste game die voor de NX werd aangekondigd (link naar N1ntendo-archief), de toenmalige naam voor de Nintendo Switch.

In My Time at Evershine word je gouverneur van een stad. Alhoewel je die wel eerst moet zien op te bouwen: je start met alleen een kampvuur. Aan jou om deze pittoreske plek en diens inwoners te managen.

Maar eerst moet je genoeg grondstoffen verzamelen (door bijvoorbeeld monsters te verslaan) en een heleboel voorwerpen craften. De game speelt zich drie jaar na de vorige twee spellen af, My Time at Sandrock en My Time at Portia.

Om het spel te bekostigen, is er een crowdfundings-campagne aan het spel verbonden via Kickstarter. Deze start op 24 september. Ook My Time at Sandrock, dat volgens de ontwikkelaars ongeveer 12 miljoen dollar kostte om te maken, is op deze manier (deels) gefinancierd.

Creative director Zifei Wu: “Met extra financiering in deze vroege fase van ontwikkeling kunnen we grotere en betere features plannen. Daarnaast zorgt duit ervoor dat de community direct feedback kan geven, terwijl we nadenken over de belangrijkste elementen van het ontwerp en de uitvoering van de game.”

De aankondiging volgt te midden van een maand vol Nintendo Switch 2-gezoem. Verscheidene analisten verwachten rond deze periode nieuws over de console, die volgens Nintendo voor 31 maart 2025 moet worden aangekondigd.

Een paar jaar terug werd rollenspel Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes ook al aangekondigd voor de opvolger van de hybride console, maar die verscheen uiteindelijk wel op de Switch.

Het is nog niet bekend wanneer My Time at Evershine verschijnt. Het is het derde deel in de franchise, na My Time at Portia (2019) en My Time at Sandrock (2023). Kitty noemde het eerste deel vernieuwend met veel vrijheid om je eigen pad te kiezen in onze review.

Dus… de eerste Switch 2-aankondiging is hier. Wat vind jij van deze game? Laat het weten in de reacties.

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij

1

Nieuws Nintendo Switch Online uitgebreid met vier nieuwe SNES-games

18-09-2024

1

Erik

Tweede mini-trailer voor Mario & Luigi: Brothership

0

Nieuws Tweede mini-trailer voor Mario & Luigi: Brothership

17-09-2024

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Karina

Gisteren om 10:38

#14423‍

307 XP | 44 comments

Oeeeh, deze ga ik zeker aanschaffen!Ik vraag me nu wel echt af wanneer Nintendo de Switch 2 aankondigt.