Dragon Quest-bedenker hekelt 'Amerikaanse censuur' in HD-2D remake

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Rik

  • 5

In de aanstaande HD-2D remake van Dragon Quest III zijn er een aantal zaken aangepast ten opzichte van het origineel uit 1998. Niet elke aanpassing is echter vrijwillig gedaan door de ontwikkelaars. Dragon Quest-bedenker Yuji Horii liet zich in een recent interview negatief uit over ‘Amerikaanse censuur’.

Ter gelegenheid van de Tokyo Game Show (TGS) werden zowel Yuji Horii (bedenker Dragon Quest) als Kazuhiko Torishima (voormalig hoofdredacteur voor de Dragon Ball-manga) geïnterviewd. Zowel Dragon Quest als Dragon Ball zijn onlosmakelijk verbonden met de tekenstijl van de eerder dit jaar overleden Akira Toriyama. Tijdens dit interview kwam onder andere ter sprake dat het originele ontwerp voor het vrouwelijke hoofdpersonage van Dragon Quest III HD-2D Remake is aangepast. Vanwege het recente overlijden van ontwerper Toriyama deed deze aanpassing al de nodige stof opwaaien onder fans, maar ook Horii zelf blijkt niet blij met de aanpassingen. In het interview gaf hij echter aan dat de aanpassingen noodzakelijk waren met oog op de Amerikaanse leeftijdsclassificatie voor het spel. Vervolgens lieten Torishima en Horii zich uit over wat zij zelf ‘Amerikaanse censuur’ noemen (vertaald):

Interviewer: Er was veel te doen over de kostuums [van de personages]. Het werd zelfs een discussie omdat ze niet meer hetzelfde zijn als voorheen.

Horii: Ja, we moesten rekening houden met verschillende regelgevingen. Blijkbaar is het niet [meer] toegestaan om te veel huid te laten zien.

Interviewer: Ik wil daar niet te diep op ingaan, maar gaat het er niet om dat de speler zich onderdompelt in [jullie] verhaal en op avontuur gaat? Wat was daar dan verkeerd aan?

Horii: Hmm, dat begrijp ik ook niet echt.

Interviewer: Het is een game, fictie en een virtuele ervaring [dus er wordt geen echte naaktheid getoond, red.], dus zolang het leuk is, zou het daar toch om moeten draaien.

Horii: Als er te veel bloot te zien is, gaat de leeftijdsclassificatie omhoog.

Het oude kostuum-ontwerp (links) en het nieuwe ontwerp (rechts)

Torishima: [Allemaal] onder het mom van ‘compliance’… Het is als een absolute god. Het kwade dat zich voordoet als het goede. Er bestaat niet zoiets als content die niemand ongemakkelijk maakt. Want schoonheid en lelijkheid, goed en kwaad, dat beleeft iedereen anders. Er zijn een paar dingen die absoluut niet mogen. Maar zolang je je daaraan houdt, ben je vrij om de rest te doen.

Dus, eh… Er is een religieus concept voor het Westen, vooral in Amerika, dat hun benadering van seksuele voorlichting beïnvloedt, toch? Hun benadering van compliance is echt bekrompen. Toen we in Amerika [Dragon Ball] manga verkochten, moest alles ingedeeld worden per leeftijdscategorie. [Onze] manga mocht alleen verkocht worden als ze een leeftijdsclassificatie hadden van 13 jaar en ouder. Omdat er een risico is op rechtszaken, moest het bedrijf zich ook verzekeren. Zaken doen met zo’n ridicuul land is echt frustrerend. Daardoor wordt Japan ook negatief beïnvloed.

Horii: In Dragon Quest kon je vroeger kiezen tussen een mannelijk en vrouwelijk hoofdpersonage. Maar nu kun je niet meer kiezen tussen een man en een vrouw. We moeten ze labelen als Type 1 en Type 2. Ik vraag me echt af wie hier nu over klaagde?

De ‘Amerikaanse censuur’ was gelukkig niet de enige aanpassing die Yuji Horii moest doorvoeren in Dragon Quest III HD-2D Remake: het team kreeg ook de kans om een extra verhaallijn toe te voegen die in 1998 onderbelicht was gebleven.

Dragon Quest III HD-2D remake komt op 14 november naar de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de Amerikaanse inmengingen in Japanse media? Laat het ons beschaafd weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

0

Nieuws Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

02-10-2024

1

Erik

Sea of Stars kondigt update met lokale co-op aan

0

Nieuws Sea of Stars kondigt update met lokale co-op aan

01-10-2024

1

Rik

Zelda: Echoes of Wisdom niet op eerste plaats Britse spelverkopen

2

Nieuws Zelda: Echoes of Wisdom niet op eerste plaats Britse spelverkopen

01-10-2024

1

Thijmen

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

Gisteren om 07:05

#14498‍

3319 XP | 645 comments

Ik begrijp de frustratie volledig. Maar na 40 jaar ervaring zou je daar ondertussen wel aan gewent moeten zijn. 

Paul

Gisteren om 11:26

#14502‍

3972 XP | 692 comments

lol, je kunt ook gewoon een verhaal vertellen zonder ieder personage bloot te hebben voor die thirsty weebs

Fl@ppy

Gisteren om 12:32

#14504‍

3319 XP | 645 comments

Ik betwijfel of ik JRPG´s was gaan spelen als dorstige puber als er niet zoveel bloot in had gezeten xD

Wonderboy

4 uur geleden

#14509‍

173 XP | 33 comments

Je kunt ook gewoon geen niet zo kleinzielig zijn over wat bloot. Check die art, het is niet alsof de tieten van het scherm spatten, het is gewoon een extra shirtje en broekje over iets wat al bedekt was. 

 

 

Paul

4 uur geleden

#14511‍

3972 XP | 692 comments

found the thirsty weeb