Dit zit er in de lente-editie van het Splatoon 3 Splatfest

Het  Splatfest in Splatoon 3, genaamd “Kuikentje vs. Babykonijn vs. Berenwelp” ofwel SpringFest, is nu live. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

Het Splatfest loopt tot en met maandag 22 april (01:00 uur). Op X vraagt Nintendo aan spelers wie er met de overwinning vandoor gaat, compleet met een nieuw stukje artwork.

Dit kun je verwachten van het SpringFest

Als een speciaal Splatfest brengt SpringFest diverse cosmetische veranderingen met zich mee in het spel, samen met nieuwe uitrusting:

  • Splatsville, Inkopolis Plaza en Inkopolis Square zijn versierd met een lentethema. Deze decoraties omvatten bloemen, kunstmatige kersenbomen, papieren parasols, paaseieren en kleurrijke Moai-beelden. De kitsune- en tanuki-beelden in Inkopolis Plaza dragen bloemenkransen.
  • De Squid Sisters, Off the Hook en Deep Cut dragen speciale outfits.
  • Shiver’s kenmerkende kleur, inclusief haar haar en wenkbrauwen, verandert naar lichtgroen. Ze draagt een enkele sakura-oorknop in haar rechteroor in plaats van drie haaietandvormige, en een sakura-kroon in plaats van haar hoofdband. Haar sjaal heeft een groen-naar-roze verloop en een grote, zeegroene bloemvormige clip in plaats van de gebruikelijke octopusvormige.
  • Frye’s haar, wimpers, wenkbrauwen en broek hebben allemaal een verloop van roze naar zeegroen. Haar top en sjaal zijn beide herkleurd koraalrood, en de inktvisvormige clip op haar riem is vervangen door een grote witte bloem met roze stippen. Haar oorbellen en gefrituurde inktvis-hoofdband zijn vervangen door nieuwe die zijn gestileerd naar hanami-dango-dumplings.
  • Big Man’s lichaam heeft een groen-naar-roze glans. Hij heeft twee rode cirkels geschilderd op zijn wangen die op blos lijken, en zijn gebruikelijke wit-en-rode hoed is vervangen door een grote groen-en-roze met een bloemenmotief.
  • Callie en Marie dragen pastelroze en groene versies van hun normale kousen en jurken, waarbij Callie’s outfit meer roze is en Marie’s outfit meer groen. Beide jurken bevatten highlights in de tegenovergestelde kleur van de primaire kleur van de outfit. Hun kousen zijn gestreept roze en groen. Callie draagt pastelroze handschoenen terwijl Marie pastelgroene draagt, met bijpassende kragen en oorbellen. De hoed van Marie heeft een ander patroon dat lijkt op tie-dye print. Callie heeft een zeegroen bloemenmerk geschilderd op haar rechterwang, terwijl Marie er een heeft in limoengroen op haar linkerwang.
  • Pearl draagt een Gothic-metal geïnspireerde outfit met een stekelige zwarte kroon en een studsband, en een laag uitgesneden zwart T-shirt met witte ontwerpen aan de voorkant die lijken op haar en Marina’s tentakels gekruld in een gestileerde hartvorm. De bandjes van haar top zijn zichtbaar over haar verder blote schouders. Ze draagt visnetkousen over zwarte panty’s, en laarzen met kettingen om de enkels en schedelontwerpen op de tongen. De punten van Pearls tentakels worden bovendien pastelroze met pastelgroene vlekken.
  • Marina draagt verschillende koptelefoons met een draadgaaspatroon op de oren, een witte bandeau en een paarse navelpiercing. Ze draagt geen handschoenen; in plaats daarvan heeft haar outfit een zwart mesh-kledingstuk dat vanaf haar nek naar beneden loopt tot de wijs- en middelvingers van beide handen. Ze draagt lange witte broeken met eenvoudige zwarte wandelschoenen, en haar tentakels krijgen een zeegroen-naar-roze verloop.

Een speciaal nieuwsartikel in de Nintendo Switch-nieuws beloont spelers met vier unieke hoofddeksels en negen unieke paren schoenen:

  • Teal Pinhole Shades
  • Pink Pinhole Shades
  • Green Pinhole Shades
  • Yellow Pinhole Shades
  • Shivery Squidkid III
  • Fried Squidkid III
  • Big Squidkid III
  • Chained DC Toejamz
  • Jeweled DC Toejamz
  • Swirled DC Toejamz
  • Trifecta Duck Boots
  • Trifecta Sandals
  • Trifecta Hi-Tops

Het evenement werd aangekondigd op sociale media op 19 februari 2024, toen werd ook direct de exacte datum onthuld.

Splatoon 3 krijgt bijna elke maand een nieuw Splatfest. In maart was er een over muziek, terwijl Nintendo in februari aan je vroeg wat je favoriete weekenddag is.

Doe jij mee aan dit Splatfest? Voor welk team ben jij? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nintendo Nederland via X

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eerste online event van Endless Ocean is volgende week

0

Nieuws Eerste online event Endless Ocean Luminous start volgende week

03-05-2024

1

Erik

First 4 Figures kondigt PVC-figure van Isabelle uit Animal Crossing aan

0

Nieuws First 4 Figures kondigt PVC-figure van Isabelle uit Animal Crossing aan

20-04-2024

2

Martijn

Wat speel je dit weekend? [20 april] 

3

Special Wat speel je dit weekend? [20 april] 

20-04-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

9 apr 24 om 12:21

#13445‍

5167 XP | 640 comments

Mijn keuze voor het aankomende lente splatfest is gauw gemaakt want aangezien ik weinig opheb met kuikentjes en baby konijnen ga ik als berenwelp op het slagveld laten zien hoe beresterk wij wel niet zijn met onze klauwen!