Director Super Mario RPG wil graag vervolg maken

De director van de SNES-versie van Super Mario RPG, Chihiro Fujiaki, wil graag een vervolg maken op de game vooraleer hij met pensioen gaat. Dat vertelde hij in een interview aan het Youtubekanaal MinnMax.

Als het aan hem zou liggen, zou Super Mario RPG 2 de allerlaatste game zijn waar hij aan werkt (vertaald):

In mijn carrière ben ik betrokken geweest bij een heleboel games en weet je, ik zou echt willen dat mijn laatste game nog een Mario RPG-game is, als dat mogelijk is. Ik vind Mario & Luigi cool, maar ik zou graag teruggaan en een Mario RPG maken waarin je alleen Mario bestuurt.

Of hij al een verhaal bedacht heeft voor het mogelijke vervolg wou hij geheim houden.

 

Naast dit statement gaf hij ook wat informatie over het ontwikkelingsproces van de game. Zo zou het in eerste instantie meer op een Final Fantasy-game geleken hebben.

Super Mario RPG moest vergelijkbaar zijn met de Final Fantasy-spellen,  je moest de wereld van bovenaf bekijken. In het uiteindelijke product keek je natuurlijk vanuit een specifieke hoek, maar aanvankelijk wilden we dat het spel veel zou lijken op de eerdere Final Fantasy-games.

Aanvankelijk dacht ik eraan om Mario magische aanvallen te laten gebruiken en ook een zwaard. Maar we realiseerden ons dat het niet logisch is voor een personage als Mario om zulke wapens te gebruiken.Dus vonden we het logischer om Mario sprongaanvallen te laten gebruiken. Zo veranderde het idee langzaam.

Chihiro Fujioka is vooral bekend door zijn werk als director van Super Mario RPG. Daarnaast werkte hij ook bij Alphadream aan veel van de Mario & Luigi-games en is hij drummer bij de Earthbound Papa’s, een band van de bekende componist Nobuo Uematsu.

Wil jij graag een vervolg op Super Mario RPG zien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: MinnMax

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Free Radical Design (Timesplitters) sluit zijn deuren

5

Nieuws Free Radical Design (Timesplitters) sluit zijn deuren

29-11-2023

4

ProfessorBonk

Megaton Musashi: Wired komt uit op 25 april 2024

0

Nieuws Megaton Musashi: Wired komt uit op 25 april 2024

29-11-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

29 nov 23 om 15:55

#12242‍

5852 XP | 1084 comments

Dat zou ik zeker toejuichen. Super Mario RPG is fantastisch, en ik zou er zeker eens een vervolg op willen zien. Zelf hoop ik dan wel dat ze er een iets modernere variant van maken. Dus een wat grotere opzet, volledig 3D, meer cutscenes, etc. Maar ook al zou het op het eerste deel lijken, dan zou ik al dik tevreden zijn. 

Maurice

29 nov 23 om 19:15

#12250‍

2691 XP | 188 comments

Hopelijk maken die twee cameo personages dan deel uit van je party.🤩

rob1N

29 nov 23 om 20:34

#12253‍

5383 XP | 1037 comments

Mallow en Geno? 

N2up

30 nov 23 om 11:02

#12266‍

1399 XP | 273 comments

Die zou ik dan wel kopen ipv deze remake