Deze games gaan we mogelijk zien tijdens de Pokémon Direct

  • Nieuws

  • 8 jan 20 om 08:00

  • Dyon

  • 0

Dinsdagmiddag kondigde Nintendo vanuit het niets een Pokémon Direct aan voor donderdagmiddag 15:30 uur. Met de release van Pokémon Sword & Shield nog vers op ons netvlies kan het speculeren beginnen. Met ruim twintig minuten op de klok is het immers niet zomaar iets wat Nintendo en The Pokémon Company gaan aankondigen. We vatten hierbij een aantal reële opties samen die je zou kunnen verwachten.

1. Pokémon Let’s Go-sequels

In 2018 kwamen de eerste Pokémon-titels voor de Nintendo Switch uit in de vorm van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee in navolging van het enorm succesvolle Pokémon Go voor mobiele apparaten. De games staan momenteel in de top-5 van meestverkochte Nintendo Switch-titels en een vervolg klinkt dan ook aannemelijk. Gaan we ditmaal starten in New Bark Town met een Pokémon-mascotte in de vorm van Togepi of Mareep en trotseren we de wereld van Johto? Het zou zomaar kunnen.

Pokemon LG Pichu Marill
2. Pokémon Diamond & Pearl remakes

Een andere aankondiging die plaats zou kunnen vinden tijdens de Nintendo Direct zijn de remakes van Pokémon Diamond & Pearl die in 2007 uitkwamen in Nederland. Na de remakes van Ruby en Sapphire voor de Nintendo 3DS vorig decennium is de Diamond & Pearl-serie de volgende in lijn. Al een hele poos gaat het gerucht dat we eindelijk weer naar de Sinnoh-regio kunnen afreizen en de vraag is hoeveel invloeden van Sword en Shield ineens ook in deze remakes te zien zullen zijn.

3. DLC voor Pokémon Sword en Shield

Er zitten in totaal 55 dagen tussen de release van Pokémon Sword & Shield en de aankomende Pokémon Direct. Misschien dat het dus veel te vroeg is voor de aankondiging van een nieuwe Pokémon-game. Echter hebben dataminers de afgelopen maanden al talloze ontdekkingen gedaan, waaronder Pokémon die mogelijk nog beschikbaar gaan komen in de game. Het zou ook zomaar kunnen dat we dus geen nieuwe game krijgen, maar we terug mogen keren naar de Galar-regio indien je inmiddels Pokémon Sword of Shield al op de plank had gelegd. Overigens zei Game Freak in juni 2019 nog dat ze geen plannen hadden om Sword & Shield te updaten met andere Pokémon.

4. Detective Pikachu naar de Nintendo Switch

In mei van vorig jaar werd Detective Pikachu voor de Nintendo Switch eigenlijk al aangekondigd door The Pokémon Company-CEO Tsunekazu Ishihara tijdens een persconferentie. Nu we ruim acht maanden verder zijn is het niet meer dan logisch dat we misschien wel de eerste informatie gaan krijgen. Zeker na het succes van de film behoort een vervolgtitel op de Nintendo Switch ook zeker tot de opties.

Detective Pikachu
5. Pokémon opnieuw naar de mobiele apparaten

Niet geheel logisch omdat het een Pokémon Direct is, maar mogelijk dat er op korte termijn alweer een gloednieuwe Pokémon-game naar de smartphones komt. Zo was er in 2019 een vacature voor een gloednieuw project waar The Pokémon Company en Niantic aan zouden werken. (Artic)uno+(Artic)uno=(Zap)dos toch?

6. Een andere spin-off titel voor de Nintendo Switch

Het zou zomaar kunnen dat deze Pokémon Direct meerdere titels gaat behandelen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt. Al jaren zijn er diverse spin-offs geweest waarin de Pokémon-franchise werd uitgebouwd. Pokémon Snap, Pokkén, Mystery Dungeon, en zelfs de Trading Card-game kende zijn eigen spelletje. Een remake of vervolg op één van deze titels zou zomaar eens kunnen.

Pokémon Snap

Al met al genoeg ruimte om te speculeren, en stiekem verwachten we ook nog meer informatie over de al aangekondigde Pokémon Sleep en Pokémon Home-apps. Donderdagmiddag krijgen we het verlossende antwoord tijdens de livestream. Gotta Watch ‘m all!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Cardpocalypse

0

Review Cardpocalypse

08-01-2020

0

Erik

Tangle Tower – een bijzonder betwist moordmysterie

0

Review Tangle Tower – een bijzonder betwist moordmysterie

07-01-2020

0

Ness

Reageer als eerste!