Denuvo-ontwikkelaar heeft anti-leakersoftware in ontwikkeling

  • Nieuws

  • 20 mrt 24 om 16:58

  • Rik

  • 0

Irdeto, het bedrijf achter de anti-piraterijsoftware Denuvo, werkt aan software om leakers tegen te gaan. Dit maakten zij bekend tijdens de Game Developers Conference (GDC).

Het programma heeft de naam TraceMark for Games gekregen. TraceMark for Games moet een unieke ID toevoegen aan individuele games. Deze ID kan eventueel gekoppeld worden aan een zichtbaar watermerk die de speler te zien krijgt op zijn scherm. Omdat de ID terug te leiden is tot een specifieke gebruiker kunnen ontwikkelaars juridische stappen ondernemen tegen de leaker. TraceMark for Games werkt daarmee op basis van afschrikking. Irdeto noemt interne play tests, gesloten betas, pre-release review-exemplaren en pers-evenementen als de meest voor de hand liggende toepassingen van de nieuwe software. Het lijkt er voorlopig niet op dat ‘normale’ gebruikers die de game pas na de release spelen last zullen hebben van de software.

“TraceMark for Games moet leakers sneller opsporen dan Detective Pikachu!”

Irdeto belooft dat de implementatie van TraceMark for Games geen effect zal hebben op de performance van games. Over deze claim heerst online echter scepsis: Denuvo, de anti-piraterijsoftware van het bedrijf, staat berucht om de performance-impact die het vooral op pc teweegbrengt. TraceMark for Games komt uit met ondersteuning voor pc (Windows), iOS, Xbox en Nintendo Switch.

Denk jij dat deze nieuwe software leaks kan stoppen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Inhoud Metal Gear Solid: Master Collection Vol.2 nog niet bepaald

0

Nieuws Inhoud Metal Gear Solid: Master Collection Vol.2 nog niet bepaald

20-03-2024

1

Evelyne

Nintendo deelt speciale pre-order-bonus Paper Mario: The Thousand-Year Door

6

Nieuws Nintendo deelt speciale pre-order-bonus Paper Mario: The Thousand-Year Door

20-03-2024

2

Karlijn

Reageer als eerste!