Definitief 'game over' voor Dragalia Lost: ondersteuning stopgezet

  • Nieuws

  • 30 nov 22 om 18:29

  • Rik

  • 1

Het is officieel game over voor Dragalia Lost, een smartphone game uit de stal van Nintendo. De ondersteuning voor de game is definitief voorbij, waardoor de game niet meer werkt.

Nintendo had het stoppen van de support voor Dragalia Lost al in maart aangekondigd. Dragalia Lost is de derde smartphonegame waar Nintendo de stekker uit trekt. Eerder werden Miitomo en Dr. Mario stopgezet. Dragalia Lost was de minst lucratieve smartphone-game uit de huidige line-up van Nintendo. Alleen het eerder genoemde Miitomo en Dr. Mario brachten minder geld in het laatje. Toch wist de game in vier jaar op de markt meer dan 100 miljoen op te brengen voor The Big N.

Anders dan de overige Nintendo smartphone-games maakte Dragalia Lost geen gebruik van een bestaande Nintendo IP. De Action RPG speelde zich af in Alberia, een draken-koninkrijk waar leden van de koninklijke familie de gave hebben om in draken te veranderen. Vanaf 2018 volgde de game een verhaal dat in verschillende hoofdstukken verteld werd. Dit verhaal kwam eerder dit jaar ten einde met hoofdstuk 26. Dragalia Lost werd ontwikkeld door de externe studio Cygames, maar is volledig eigendom van Nintendo.

Zo werd Dragalia Lost in 2018 aangekondigd.

In Nederland en België is Dragalia Lost vrij onbekend: vanwege de strenge Lootbox-wetgeving in de lage landen besloot Nintendo Benelux de smartphone-game niet aan te bieden in de Nederlandse en Belgische app stores. Het is onbekend of Nintendo verdere plannen heeft voor de IP.

Hoop jij Dragalia Lost ooit terug te zien op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Oswald_the_lucky_rabbit_fanart_n1upuseonly

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt binnenkort Oswald the Rabbit toe

24-04-2024

0

Evelyne

Nintendo deelt sneak-peak van Mario Kart 8’s Merry Mountain

0

Nieuws Nintendo deelt sneak-peak van Mario Kart 8's Merry Mountain

30-11-2022

2

Rik

Header bij 10 jaar Wii U: Wat is jouw Favoriete Wii U-game

7

Special 10 jaar Wii U: wat is jouw favoriete Wii U-game?

30-11-2022

8

Erik

Discussieer met ons mee! 1

DenHette

1 dec 22 om 01:26

#7743‍

377 XP | 43 comments

Zo jammer altijd!

Ik mis Pokémon Duel nog steeds en dat is al 3 jaar zijn servers kwijt.

Ik heb het zelf niet zo lang gespeeld, maar op kwaliteit moest Dragalia zeker niet onder doen voor ander Nintendo mobile games.