Civilization VII lanceert in februari 2025 op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 21 aug 24 om 09:47

  • Erik

  • 0

Tijdens Gamescom Opning Night Live is de releasedatum voor Civilization VII bekend gemaakt. Het spel lanceert op 11 februari 2025 op onder andere de Nintendo Switch.

Het nieuws komt met een begeleidende trailer en een intro van creative director Ed Beach. Beach noemt Civ VII de “grootste, meest ambitieuze game die Firaxis ooit heeft gemaakt”. De video neemt je mee door verschillende tijdperken en volkeren.

Sid Meier’s Civilization VII komt naast de Nintendo Switch, ook naar PlayStation, Xbox en pc.

Daarnaast deelde Firaxis ook een uitgebreide gameplayshowcase van Civilization VII. Hierin maakt ook Sid Meier zelf, de man die de franchise heeft bedacht zijn opwachting. Meier zegt dat het spel een “gameplay-evolutie representeert voor de franchise”.

In een kleine dertig minuten word je aan het spel voorgesteld, onder begeleiding van een stem die uitlegt wat je te wachten staat. Civilization VI is een game waarbij je in de rol van een staatshoofd kruipt en je eigen samenleving opbouwt. Deze loods je door de tijdperken en tegen andere facties heen. Elke wereldleider heeft unieke vaardigheden, die je spelenderwijs ook kunt verbeteren.

Gevechten spelen een grote rol in het spel. Civ VII kun je daarom ook in de multiplayer spelen, met strijden dit meerdere tijdperken kunnen voortduren. Cross-play wordt hierbij ondersteund.

Civilization VII is aangekondigd tijdens Summer Game Fest met een cinematische eerste trailer. Toen beloofden ze al dat we in augustus de eerste gameplaybeelden mogen verwachten.

Het is niet het eerste deel van de reeks dat op de Nintendo Switch verschijnt. Het zesde deel lanceerde in 2018. We schreven toen dat het even wennen is zonder muis en toetsenbord, maar dat het al snel briljant wegspeelt. De game kreeg een 9. In 2021 verscheen een speciale Anthology-versie met alle content van de afgelopen jaren.

Wat vind jij van Sid Meier’s Civilization VII? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Ace Attorney Investigations ontvangt Checkmate Set-trailer

0

Media Ace Attorney Investigations ontvangt Checkmate Set-trailer

21-08-2024

1

Karlijn

Gamescom logo 2024

4

Media Bekijk hier de Gamescom Opening Night Live 2024 terug

20-08-2024

2

Mitch

Reageer als eerste!