Capcom zou een overnamebod van Microsoft "beleefd afwijzen"

  • Nieuws

  • 25 sep 23 om 19:34

  • Rik

  • 1

Onlangs lekten er (weer) interne documenten uit bij Microsoft over hun overname-ambities. De publicatie Bloomberg vroeg aan Capcom wat hun reactie op een mogelijk overnamebod zou zijn.

Bij monde van hun COO (Chief Operating Officer) Haruhiro Tsujimoto liet Capcom aan Bloomberg weten dat ze zo’n aanbod ‘beleefd zouden afwijzen’. Capcom is ervan overtuigd dat hun relatie met Microsoft beter gebaat is bij een gelijkwaardig partnerschap.

Momenteel is Microsoft bezig hun overname van Activision-Blizzard af te ronden. Hiervoor moest het bedrijf verscheidene documenten aanleveren aan internationale mededingingswaakhonden, die vervolgens een deel van deze bewijsstukken uitlekten. Uit deze stukken blijkt dat Microsoft nog altijd ‘op jacht’ is naar andere overnamekandidaten. Nintendo zou hierbij het beoogde kroonjuweel zijn, gevolg door Valve.

Een aantal van Capcoms IP’s

Capcom kiest er, net als Nintendo, dus voor een onafhankelijke koers te varen. Het bedrijf staat onder andere bekend om IP’s als Mega Man, Steet Fighter, Monster Hunter, Resident Evil, Devil May Cry, Ace Attorney & Okami.

Haal jij opgelucht adem nu de Capcom-IP’s geen risico lopen om Xbox-exclusives te worden? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Bloomberg

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Lijst met alle Super Mario-personages

0

Nieuws Lijst met alle bekende Super Mario-personages 

26-09-2023

6

Erik

Hideki Kamiya verlaat PlatinumGames

2

Nieuws Hideki Kamiya verlaat PlatinumGames

25-09-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

25 sep 23 om 21:47

#11592‍

3604 XP | 417 comments

Kan me ook niet echt herinneren dat Capcom veel succes had op een Microsoft-systeem. Meestal is dat toch bij Playstation, anders Nintendo. Microsoft die Capcom inneemt lijkt mij voor beide bedrijven eigenlijk geen meerwaarde hebben.

Met andere woorden: wijs dat inderdaad maar lekker af. Beleefd of niet beleefd maakt niet zoveel uit. Behoorlijk slecht idee. Hopelijk iets dat nooit gebeurd. In Capcom en Microsoft zie ik geen goede combinatie.