Capcom kondigt Ace Attorney: Apollo Justice Trilogy aan

  • Nieuws

  • 13 jun 23 om 02:30

  • Rik

  • 3

Take that! Capcom kondigde zojuist Ace Attorney: Apollo Justice Trilogy aan. In deze trilogie komen de drie games uit de Ace Attorney-serie waarin het personage Apollo Justice centraal staat uit als een pakket.

De trilogie bestaat uit de games Apollo Justice: Ace Attorney (DS), Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (3DS) en Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice (3DS). Respectievelijk zijn dit de vierde, vijfde en zesde game uit de serie. De eerste drie Ace Attorney-games kwamen al eerder uit in Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy. Naast de Nintendo Switch doet de Apollo Justice Trilogie ook de Playstation 4, Xbox One en PC aan.

De aankondigingstrailer

Westerse Ace Attorney-fans kunnen opgelucht ademhalen na deze aankondiging: de 3DS-games Dual Destinies en Spirit of Justice kwamen buiten Japan alleen digitaal uit. Na het sluiten van de 3DS eShop eerder dit jaar was er geen mogelijkheid meer om deze games aan te schaffen op Nintendo hardware. Dual Destinies en Spirit of Justice zijn nog wel verkrijgbaar op iOS en Android. De aankondiging van de nieuwe compilatie komt niet als een grote verrassing: afgelopen mei liet Capcom nog weten dat de Ace Attorney-serie het wereldwijd ‘exceptioneel goed’ deed.

Ace Attorney: Apollo Justice Trilogy heeft nog geen releasedatum, maar moet begin 2024 uitkomen op o.a. de Nintendo Switch.

Maak jij bezwaar tegen deze trilogie? Laat ons eventuele OBJECTION!’s weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Meer personages uit Sonic comics kunnen naar games komen

0

Nieuws Meer personages uit Sonic comics kunnen naar games komen

13-06-2024

0

Jeroen

ghost trick switch

0

Nieuws Demo beschikbaar voor Ghost Trick: Phantom Detective

13-06-2023

3

Rik

Tears of the Kingdom na maand van verkooptroon gestoten in UK

8

Nieuws Tears of the Kingdom na maand van verkooptroon gestoten in UK

12-06-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 3

Mitch

13 jun 23 om 09:11

#10226‍

3096 XP | 481 comments

Had liever een nieuwe AA gezien. AA4 is decent, peaked alleen bij de eerste case. AA5 is matig, enkel de DLC-case is echt leuk en het is nog maar de vraag of die inbegrepen zit. 

AA6 niet gespeeld, maar het hele paranormale gedoe heb ik altijd het minste onderdeel gevonden van de originele trilogie.

Robin

13 jun 23 om 10:18

#10231‍

3254 XP | 480 comments

Tof! Ik heb pas de eerste drie gekocht op Switch en nooit gespeeld, dus ben benieuwd of ik ze daarna nog wil spelen

 

Tamadachi

13 jun 23 om 11:03

#10235‍

5188 XP | 640 comments

Yeah, als speler die de originele trilogy met Phoenix Wright op de DS, 3DS, Android en Steam heeft gespeeld hoopte ik al jaren dat deel 4,5 en 6 naar moderne platformen zoals de Nintendo Switch zou worden gebracht zodat ik ook deze laatste drie delen in chronologische volgorde kan spelen dus ik ben erg in mijn nopjes dat in de Capcom Showcase presentatie is aangekondigd dat ik begin 2024 eindelijk aan de slag kan met het verhaal van Apollo Justice.