Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

  • Nieuws

  • 23 jul 24 om 23:06

  • Rik

  • 1

Het aandeel digitale verkopen neemt al jaren gestaagd toe ten opzichte van fysieke verkopen in de gamingindustrie. Een aantal bedrijven stopt (op korte termijn) zelfs met het produceren van fysieke gamecards en schijfjes. Capcom is echter niet van plan zich bij deze trend aan te sluiten.

Dit blijkt uit het verslag van de meest recente aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Een nieuwsgierige aandeelhouder vroeg het volgende aan Capcom (vertaald):

Het aandeel fysieke gameverkopen neemt af door de toegenomen vraag voor digitale [alternatieven] bij de klant. Wat is uw visie op fysieke games en het beleid van het bedrijf op dit vlak?

Aangezien er nog altijd een significant aantal klanten vraag heeft naar fysieke games verwachten we momenteel niet dat we fysieke producten zullen afschaffen.

Capcom geeft dus vooral aan dat er op dit moment geen plannen zijn om te stoppen met fysieke uitgaves van hun spellen. Het bedrijf koppelt de toekomst van fysieke uitgaves aan de populariteit van het fysieke medium. Zodra de vraag naar fysieke uitgaves onder een (onbekende) drempelwaarde valt lijkt Capcom wel bereid te zijn om de productie van fysieke games af te stoten.

Capcom brengt overigens al langere tijd niet al hun spellen fysiek uit in elke regio. Spellen uit de Ace Attorney-serie kregen bijvoorbeeld vaak alleen een fysieke release in Japan. Westerse fans moesten het doen met digitale uitgaves in de Nintendo eShop. Naast Ace Attorney staat Capcom ook bekend als de makers van Monster Hunter, Okami, Street Fighter, Resident Evil, Devil May Cry en Mega Man. Over de toekomst van die laatste serie had het bedrijf ook wat te zeggen tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Geef jij de voorkeur aan digitale of fysieke releases? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

4

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo trekt winst wereldkampioen Splatoon 3 in

1

Nieuws Nintendo trekt winst wereldkampioen Splatoon 3 in na breken regels

23-07-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

24 jul 24 om 12:20

#14051‍

6194 XP | 1149 comments

Laughs in European.