Capcom heeft 'belangrijke' onaangekondigde game in planning

Capcom heeft voor begin 2024 nog een ‘belangrijke’ onaangekondigde game op de planning staan. Dit blijkt uit hun meest recente winstresultaten.

Het nieuwtje was onderdeel van een Q&A.

Volgens fans zal deze titel verschijnen vóór het einde van het huidige fiscale jaar, eind maart 2024. Deze titel is vervolgens belangrijk voor het bedrijf om de verkoopdoelstellingen voor het einde van het jaar te bereiken. Verdere informatie rondom deze game is er echter nog niet.

Hoofdafbeelding bij Capcom heeft grote onaangekondigde game op de planning staan

Velen verwachten dat het om een nieuwe Monster Hunter gaat.

Het is nog onbekend om wat voor titel het gaat. Monster Hunter, Resident Evil en Street Fighter zijn momenteel Capcom’s meest vooraanstaande series. De verwachting ligt het meeste bij één van deze reeksen, mede omdat in maart 2024 de Monster Hunter-serie twintig jaar bestaat. In september deelde Capcom al een logo én nieuw artwork (zie hierboven), waarop zowel oude als nieuwe monsterjagers te zien zijn.

Het lijkt dus voornamelijk om een nieuwe Monster Hunter-titel te gaan, al is nog niets zeker. Ook is onbekend of deze game naar de Nintendo Switch of de nog onaangekondigde opvolger daarvan komt. Als daarover meer bekend wordt, lees je het uiteraard op onze website!

Monster Hunter Rise (2021) is de laatste grote Monster Hunter-game voor de Nintendo Switch. Deze game is lang ondersteund, maar in juni 2023 stopte Capcom de stroom van contentupdates, met de lancering van Versie 16.0.1.

Welke serie is volgens jou wel toe aan een nieuw deel of zie je liever iets compleet nieuws van Capcom? We zien je reactie vol speculatie graag in de comments!

Bron: Capcom Japan

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Square Enix teaset Dragon Quest-aankondiging

2

Nieuws Square Enix teaset Dragon Quest-aankondiging

30-10-2023

5

Rik

Team Spook wint Splatoween-Splatfest in Splatoon 3

2

Nieuws Team Spook wint Splatoween-Splatfest in Splatoon 3

30-10-2023

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 5

Jeroen

30 okt 23 om 12:25

#11950‍

1006 XP | 152 comments

Ik vermoed iig dat het geen Resident Evil zou zijn, misschien een nieuwe Monster Hunter?

Martijn

30 okt 23 om 12:37

#11951‍

3604 XP | 417 comments

Persoonlijk hoop ik eigenlijk op een nieuwe Mega Man-titel, al is dat voor Capcom misschien geen prioriteit. Er zijn reeksen waar zij veel grotere winsten mee kunnen behalen. Zo doen ze tot nu toe erg weinig met Mega Man's 35e jubileum-verjaardag. Erg verrassend vind ik dat helaas niet...

Het zal inderdaad vast om een nieuwe Monster Hunter gaan, waar al behoorlijk over gespeculeerd wordt. Van Street Fighter en Resident Evil verwacht ik eigenlijk nog niets volledig nieuws, op DLC voor SF6 na.

Misschien wordt het tijd dat ik Monster Hunter eens ga proberen en kijken of ik het leuk vind. Dat wil ik eigenlijk al een tijdje eens doen. Er is nu een kortingsactie in de Nintendo eShop, dus wie weet...

Selan

30 okt 23 om 12:41

#11952‍

2695 XP | 493 comments

Dit is ongetwijfeld Monster Hunter. Resident Evil 4 kwam in maart uit, en Resident Evil village in 2021, dus dat is nog net te kort voor deel 9. Street Fighter had al 6 in de zomer, dus dan blijft er alleen Monster Hunter over. Hier hard hopen dat het ook op de Switch(2) komt ^^

Yosher

30 okt 23 om 13:19

#11954‍

5950 XP | 1102 comments

Ik verwacht: niks dat Nintendo gamers hoeven te verwachten. 

Qua nieuwe games, dus ports niet meegeteld, laat Capcom het grotendeels afweten op de Switch. We krijgen veel ports van oude games en die zijn zeker ook leuk, en hier en daar krijgen we eens een nieuwe game zoals Mega Man en Monster Hunter. Maar verder kan ik mij geen nieuwe Capcom titels herinneren op de Switch. 

Zodoende verwacht ik dus ook echt niks voor Nintendo met deze aankondiging. 

Martijn

30 okt 23 om 13:37

#11955‍

3604 XP | 417 comments

Monster Hunter is wel een serie waar ze ook op Nintendo nog hun best voor doen. Ik weet niet of ze zo laat nog een compleet nieuw deel naar de Nintendo Switch gaan brengen, maar misschien is het voor de opvolger van de Nintendo Switch wel te verwachten. Dat systeem is in maart 2024 echter nog niet uit, dus zou die versie dan sowieso veel later komen.

Maar eerlijk gezegd verwacht ik vooralsnog ook niet veel van Capcom, voor op de Nintendo Switch.