Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged komt naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 16 aug 24 om 16:48

  • Rik

  • 0

Revolution Software maakte zojuist bekend dat Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged naar Nintendo Switch komt.

Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged is een gemoderniseerde versie van het originele Shadow of the Templars-spel uit 1996. Het betreft een point and click-avontuur waarin de Amerikaanse toerist George Stobbart de handen ineen slaat met de Parisienne Nicole ‘Nico’ Collard. Samen probeert dit duo een mysterie achtergelaten door de Tempeliers te ontrafelen. Hiervoor moeten ze naast Parijs ook onder andere Spanje en Syrië aandoen. De game heeft enigszins wat weg van een speelbare Da Vinci Code van Dan Brown. Dit is geen toeval: Brown heeft in het verleden aangegeven dat de Broken Sword-games een grote inspiratiebron waren voor zijn bestseller.

Er is inmiddels bijna 30 jaar verstreken sinds de release van het origineel, dus de makers van de ‘Reforged’-versie hebben flink wat moeten oppoetsen aan de game. De achtergronden zijn opnieuw ingeschilderd op basis van de originele ontwerpen van de Don Bluth Animation Studio (Anastasia, The Secret of Nihm), ook zijn alle personage-sprites opnieuw getekend en kregen de teksten en muziek een remaster. De nieuw toegevoegde Story Mode geeft nieuwe hints om het spelverloop beter toegankelijk te maken. Wie niks moet hebben van de verbeteringen kan het klassieke spel gewoon in al haar pixel-glorie spelen.

Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged is niet de eerste Broken Sword-game die de Nintendo Switch aandoet: Broken Sword 5 -The Serpent’s Curse is ook beschikbaar in de Nintendo eShop.

Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged komt op 19 september 2024 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Ben jij wel te porren voor een Da Vinci Code-achtig avontuur op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

3

Nieuws Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

19-09-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Ritmische RPG Keylocker in september naar Nintendo Switch

0

Nieuws Ritmische RPG Keylocker in september naar Nintendo Switch

16-08-2024

2

Erik

Emio – The Smiling Man krijgt speciale driedelige demo

0

Nieuws Emio - The Smiling Man krijgt speciale driedelige demo

16-08-2024

3

Rik

Reageer als eerste!