Binnen 10 dagen 25 miljoen spelers voor Overwatch 2

  • Nieuws

  • 15 okt 22 om 15:20

  • Rik

  • 0

Overwatch 2 is nu ruim een weekje uit en uitgever Blizzard kan in hun nopjes zijn. Het bedrijf liet in een statement weten dat Overwatch 2 in de eerste tien dagen op de markt al 25 miljoen spelers heeft gehad.

Dat is volgens Blizzard bijna drie keer zo veel als de hoogste gelijktijdige spelerspiek voor het originele Overwatch. Hierbij moet wel de nuance worden gemaakt dat Overwatch 2 een Free-to-Start game is, in tegenstelling tot het vorige deel ligt deel twee gratis in de digitale winkelschappen. Het verdienmodel van Overwatch 2 is gebaseerd op de aankoop van cosmetische in-game items en seizoenspassen. Ook is Overwatch 2 een multi-platform release, het is niet bekend hoe groot het aandeel Switch-gebruikers is. Blizzard president Mike Ybarra had het volgende te melden (vertaald):

De lancering van Overwatch 2 was een belangrijk moment voor Blizzard. We vinden het geweldig om nieuwe spelers van over de hele wereld in het levendige universum van Overwatch te brengen en tegelijkertijd de bestaande Blizzard-community terug te verwelkomen. Dit is nog maar het begin – er zijn zoveel mogelijkheden om te verkennen in de wereld van Overwatch, en we kunnen niet wachten tot spelers alles kunnen ervaren wat het team aan het bouwen is voor de live game.

Er waren wel wat kinderziektes in de eerste anderhalve week van Overwatch 2: naar verluid zorgden DDoS-aanvallen voor connectie-problemen. Ook kwam Blizzard terug op het verplicht stellen van een aan een account gekoppeld telefoonnummer voor terugkerende spelers. Ter compensatie biedt Blizzard een aantal in-game items aan. De Cursed Captain Reaper Legendary Skin en een Health Pack Weapon Charm wachten vanaf 25 oktober op alle Overwatch 2-spelers. Deze items zijn tot en met het einde van het eerste seizoen gratis te claimen in de game.

Overwatch 2 kwam op 4 oktober 2022 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Was jij een van de 25 miljoen Overwatch 2 spelers? Of voeg jij je binnenkort nog bij dit groeiende aantal? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fantasy RPG Runa aangekondigd voor “Nintendo-hardware”

0

Nieuws Fantasy RPG Runa aangekondigd voor "Nintendo-hardware"

30-04-2024

1

Rik

Datamine ontdekt toekomstige Xenoblade Chronicles 3 DLC-Hero

2

Nieuws Datamine ontdekt toekomstige Xenoblade Chronicles 3 DLC-Hero

15-10-2022

1

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [15 oktober]

6

Special Wat spelen jullie dit weekend? [15 oktober]

15-10-2022

6

Erik

Reageer als eerste!