"Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition" krijgt leeftijdsclassificatie in VS

  • Nieuws

  • 31 aug 23 om 13:49

  • Rik

  • 1

Wereldwijd zijn er verschillende instanties die beoordelen wat de minimum-leeftijd is voor games. In Amerika is dit de ESRB. In de ESRB-database is een onaangekondigde game ontdekt: Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition lijkt onder andere naar de Nintendo Switch te komen.

Ubisoft zelf heeft het bestaan van de game nog niet bevestigd. Op basis van de naam lijkt het om een port te gaan van Beyond Good & Evil, dat in 2003 onder andere voor de Nintendo GameCube uitkwam. Beyond Good & Evil is een action-adventure game van Rayman-bedenker Michel Ancel. Hoewel de game commercieel geen succes was kreeg het wel lovende kritieken en heeft het inmiddels een cult-status bereikt.

Dit is de trailer voor de HD-versie uit 2011

De ESRB geeft de game een “Everyone 10+”-classificatie, met waarschuwingen voor de aanwezigheid van geanimeerd bloed en Fantasy Violence. Een E10+ score komt grofweg overeen met een PEGI 7-score. Volgens de ESRB komt de game naar de Nintendo Switch, PC, Playstation 4 & 5 en de Xbox Series.

Dit is een actie-avonturenspel waarin spelers de rol aannemen van een verslaggever die samen met een varkensachtige metgezel een samenzwering onderzoekt op de planeet Hillys. Vanuit een derde-persoonsperspectief verkennen spelers fantasielocaties, nemen ze foto’s van bewijsmateriaal, lossen ze puzzels op en vechten ze tegen robot- en buitenaardse vijanden. De gevechten zijn soms snel, waarbij spelers melee wapens (zoals staven en fakkels) gebruiken om gestileerde vijanden te raken die meestal uit elkaar vallen of in rookwolken verdwijnen. Eén eindbaasgevecht toont een inktvisachtige alien die in zijn oog wordt gestoken, met geelgroene spettereffecten.
– Omschrijving op esbr.org (vertaald)

In 2008 werd een vervolg op Beyond Good & Evil aangekondigd, maar deze is nog steeds niet uitgekomen. Officieel werkt Ubisoft nog altijd aan het project. Het project “BGE2” heeft daarmee het record gevestigd van videogame met langste ontwikkeltijd aller tijden. In 2017 deelde Ubisoft een trailer voor BGE2 en bevestigden ze eveneens dat de game zich afspeelt vóór het origineel. Mogelijk grijpt Ubisoft de release van de Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition aan om ook nieuwe informatie over BGE2 te delen.

Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition heeft nog geen releasedatum en is ook nog niet officieel bevestigd door Ubisoft. Gezien het origineel in 2003 uitkwam, zou een 20th Anniversary Edition nog dit jaar moeten uitkomen.

Zie jij een port voor Beyond Good & Evil wel zitten? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

2

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Sophia the Traveler Nintendo Switch game header

0

Hands-on Sophia the Traveler - Waar is Wally, maar dan anders

31-08-2023

2

Kitty

13 Sentinels: Aegis Rim meer dan 1 miljoen keer verscheept

0

Nieuws 13 Sentinels: Aegis Rim meer dan 1 miljoen keer verscheept

31-08-2023

1

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

31 aug 23 om 15:35

#11237‍

3805 XP | 439 comments

Graag, dus hopelijk is dit nieuws echt waar! Als er een heruitgave komt, remaster of niet, dan wil ik die! Toch een titel die iedere vorm van support wel kan gebruiken, nadat het in 2003 niet zo goed lukte. Nog steeds een toffe game en geweldig voor zijn tijd! Hoop natuurlijk wel dat ze 'm een beetje oppoetsen voor een 20-jarig jubileum. Heb 'm ook op de GameCube, maar toch...

Wie weet, is het een test van Ubisoft of het tweede deel onderhand eens verder uitgewerkt mag worden. Voor zover bekend zit dat spel nog steeds in voorontwikkeling, ook al was er speelbare gameplay te zien in developer-video's. Intussen is het alweer jaren stil rondom dat project. De overambitieuze richting van deel twee bevalt me overigens helemaal niet en had liever gezien dat het meer op de eerste leek, qua stijl en concept. Zoals bijna altijd: liever een sequel dan een prequel.

Mochten ze besluiten een echte remaster uit te brengen, dan graag! Die eerdere remaster op PS3 en X360 uit 2011 was eigenlijk dezelfde game met de grafische settings wat omhoog, wat op de PC al kon. Zoiets kan ook, maar het wordt tijd dat Beyond Good & Evil weer eens wat échte zorg en aandacht krijgt. Geen idee wat ik van deel twee ga vinden, als die ooit komt, maar de eerste vond ik geweldig!