Bayonetta Origins ontworpen als unieke ervaring voor fans en nieuwkomers

  • Nieuws

  • 20 dec 22 om 00:02

  • Rik

  • 0

Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya heeft weer eens van zich laten horen. De bekendste ontwikkelaar van PlatinumGames heeft in een blog-post op de site van PlatinumGames het een en ander gezegd over het aanstaande Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon.

Er vallen een aantal zaken op uit het epistel van Kamiya. De ontwikkeling van Bayonetta Origins ligt grotendeels in handen van de jonge generatie medewerkers van PlatinumGames. Er is slechts een handjevol oudere ervaren werknemers die het proces helpen begeleiden. Ook zou het spel ontworpen zijn om een nieuwe ervaring te bieden aan oude Bayonetta-fans én nieuwe spelers die niks met Action-games of de Bayonetta-serie hebben. Lees de volledige tekst van Kamiya hieronder (vertaald):

Hallo iedereen, mijn naam is Hideki Kamiya en ik ben de Chief Game Designer bij PlatinumGames en de Supervising Director van Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Oef, dat was een hele mond vol! Simpel gezegd ben ik de supervising director van de Bayonetta-serie, waar ik onder andere de lore van het spel in de gaten houd en het spelscenario schrijf.

Ik ben verheugd dat Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon eindelijk aan de wereld is aangekondigd! Ik denk dat veel van onze fans verrast waren door deze plotselinge aankondiging, want Bayonetta 3 was in zekere zin nog vers van de pers. Ik weet zeker dat iedereen het magische woord “Bayonetta” in de naam van de titel heeft opgemerkt. En velen van jullie zullen vast verbaasd zijn dat Bayonetta een stap weg zet van haar gewone wapenarsenaal om een vreemde illusiewereld te bezoeken die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen!

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon is iets heel nieuws voor PlatinumGames, gemaakt door een team van jonge ambitieuze ontwikkelaars met slechts een paar veteranen om te helpen. Abebe Tinari leidt de operatie als debuterend regisseur en Tomoko Nishii brengt de unieke visuele stijl van het spel tot leven als Art Director.

De hoofdpersoon van Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon is een jonge leerling-heks met de naam Cereza. Ja, je hebt gelijk. Het is DIE Cereza. Onze eigen Bayonetta (zij het in haar kinderjaren).

Bayonetta Origins screenshot Avalon Forest

Bayonetta Origins belooft een andere stijl voor Cereza/Bayonetta

Ik denk dat sommigen van jullie misschien geïntimideerd zijn door het woord “Bayonetta” in de titel – misschien ben je geen expert in hardcore actiegames, of misschien ben je niet bekend met de Bayonetta-lore omdat je tot nu toe geen enkele game uit de serie hebt gespeeld. Wees gerust! Dit spel is een gloednieuwe spelervaring, anders dan alles in de Bayonetta-spellen tot nu toe. We bedachten Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon met de hoop dat fans van de serie tot nu toe zullen genieten van deze unieke benadering van hun favoriete badass heldin, en ook proberen een onvergetelijke ervaring te bieden aan spelers die misschien niet zo vertrouwd zijn met actiegames… of zelfs spelers die helemaal niet bekend zijn met de Bayonetta-serie!

Ik vraag je vriendelijk om met een frisse, open blik naar deze titel te kijken, want je stort je in een avontuur dat zich afspeelt in de diepten van een mysterieus bos, waarbij je het vreemde en wonderlijke duo bestuurt van een ietwat timide en onervaren jonge heks en een ruwe en onstuimige zwerfdemon.

Ja, dat lees je goed! Er is nog een hoofdpersoon in dit spel! Zijn naam is Cheshire, een demon die de mensenwereld is binnengedwaald. In een bos vol gevaar is de ruwe kracht van deze demon essentieel om te overleven. Spelers moeten Cereza’s magische vaardigheden en Cheshire’s woeste kracht combineren om verder te komen in het spel. De manier waarop je deze twee bestuurt is echt een unieke ervaring en ik weet zeker dat je graag je klauwen in de gameplay zult zetten.

Het verhaal gaat over twee onervaren zielen die opgroeien en ontdekken wie ze werkelijk zijn. Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon is een kans om terug te keren naar je kindertijd en zelf te zien waar het avontuur van Cereza en Cheshire hen brengt, terwijl je elke pagina van dit betoverende prentenboek omslaat.

Er zat al een geheime demo voor Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon in Bayonetta 3. Fans hoeven niet zo lang op de spin-off te wachten als destijds voor Bayonetta 3 moest. Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon staat gepland op 17 maart 2023. De game is exclusief voor de Nintendo Switch.

Hebben deze woorden van Kamiya jouw interesse gewekt voor Bayonetta Origins? Laat het ons weten in de comments!

Bron: PlatinumGames

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Atari 50: The Anniversary Collection – Het gamemuseum voor iedereen!

1

Review Atari 50: The Anniversary Collection - Het gamemuseum voor iedereen!

20-12-2022

4

Willem

De Game of the Year van Dennis – Splatoon 3

3

Special De Game of the Year van Dennis - Splatoon 3

19-12-2022

4

Dennis

Reageer als eerste!