Bandai Namco was oorspronkelijk tegen naam Baten Kaitos

  • Nieuws

  • 10 jul 23 om 09:06

  • Erik

  • 3

Bandai Namco moest in eerste instantie niets hebben van de naam Baten Kaitos, onthult director Yasuyki Honne.

Honne op Twitter: “Ik was diegene die de titel Baten Kaitos had bedacht, maar er was veel tegenstand van Namco’s management bij die naam… we hebben het er gelukkig uiteindelijk doorgekregen!”

Baten Kaitos is vernoemd naar een bestaande ster met dezelfde naam. De titel is symbolisch, en staat voor de grootse en rijke wereld beschreven in de game.

“Het eerste wat we een naam gaven, was het intercontinentale schip. En toen groeide de wereld vanwege dit sleutelwoord, en zelfs nog meer dankzij de verhaalschrijver. Het gebruik van sterrenstelselnamen hielp ook de lokalisatie, gezien die namen universeel waren. En dat is hoe het begonnen is.”

Hoofdafbeelding bij Bandai Namco oorspronkelijk tegen naam Baten Kaitos

Het neerzetten van die grootsheid was nog best lastig, legt Yasuyuki Honne uit. Het team werkte met een gelimiteerd budget een technische mogelijkheden. “Ik moest een heleboel van te voren creëren en uitdenken, zoals het aantal gebieden, de NPC’s, vijanden, details van speelbare personages,  en het verhaal-  en personage design.”

Uiteindelijk lag de game op 1 april 2005 in Europese schappen.  “Dankzij het begrip van elk teamlid; Kato-san voor het verhaal en Nippori-san voor het creëren van de personages, is de game nooit uitgesteld.”

Baten Kaitos I & II HD Remaster verschijnt op 14 september 2023 voor de Nintendo Switch. De games zijn zogenaamde deckbuilding-rollenspellen, en zijn gemaakt door Monolith Soft (Xenoblade) en tri-Crescendo. Bandai Namco ontwikkelt de remaster.

Bron: Yasuyuki Honne (vertaling door Nintendo Everything)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

3

Erik

Master Detective Archives: RAIN CODE – Na regen komt…

1

Review Master Detective Archives: RAIN CODE - Na regen komt...

10-07-2023

5

Robin

Hoofdafbeelding bij Soundtrack Sunday - lot Roxas in Kingdom Hearts 2

2

Special Soundtrack Sunday: het lot van Roxas in Kingdom Hearts 2

09-07-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

10 jul 23 om 09:43

#10704‍

2791 XP | 540 comments

Het zal nostalgie zijn, maar heb zo'n zin!!!

Paul

10 jul 23 om 10:57

#10705‍

3804 XP | 659 comments

Voor Nederlanders zowieso een lastige titel. Baaten Kaitoss, werd het ook wel genoemd. 

Martijn

10 jul 23 om 15:45

#10709‍

3585 XP | 416 comments

Wat is de échte uitspraak van deze titel eigenlijk? Kwam uit in een tijd dat ik ook nog uitsprak wat ik las, dus als het niet klopt hoor ik dat graag.

Heb het eerste deel op de GameCube, maar ben er eigenlijk nooit mee begonnen. In dat opzicht verloor Baten Kaitos het van die andere grote Namco-RPG, Tales of Symphonia. Hoop trouwens dat ze deze games wel op een betere manier naar de Nintendo Switch brengen. Dat viel voor Tales of Symphonia Remastered nogal tegen en die heb ik ook niet meer gehaald daardoor. Heb van de Baten Kaitos-remasters nog niet veel gezien, maar houd ze wel in de gaten. Wie weet, geef ik die games nog een herkansing, als de Nintendo Switch-versie goed uit de verf komt tenminste.