Artist Star Fox legt uit waarom serie zo weinig delen heeft

Starfox en F-Zero hebben al een tijd geen vervolg gehad. Hoewel de spellenreeksen wel speelbare remakes hebben op de Nintendo Switch zijn er nog steeds geen nieuwe delen aangekondigd. De reden daarachter deelt Takaya Imamura.

Takaya Imamura heeft van 1989 tot en met 2021 bij Nintendo gewerkt als tekenaar bij verschillende spellen. Zo creëerde hij tekeningen voor Star Fox, F-Zero en een aantal van The Legend of Zelda spellen. Hij verliet Nintendo om aan zijn eigen project , Omega 6, te werken waarbij een spel en een Manga uitgebracht worden. Het favoriete ontwerp dat hij maakte voor Nintendo is Star Fox. Star Fox heeft al een lange tijd geen nieuwe delen gehad.

Takaya Imamura deelde waarom (vertaald):

Om een reden te delen voor het feit dat er niet zoveel vervolgen zijn op spellen zoals F-Zero en Star Fox is omdat Shigeru Miyamoto, naar mijn persoonlijke mening, de spellen erg koestert. Hij wil niet zomaar een spel uit laten brengen door iemand anders, hij wil er zelf onderdeel een grote rol bij spelen. Echter is hij te druk om met Star Fox of F-zero bezig te zijn, daardoor heeft hij geen kans om hiermee iets te doen en komen er geen nieuwe delen uit. Je kan zien hoe belangrijk hij het vindt door zijn recentelijke bijdrage bij de Super Mario Bros. Movie. Shigeru Miyamoto had een hele belangrijke rol bij het uitbrengen van de film dus denk ik dat dat de reden is.

Begrijp jij waarom Miyamoto dit zou kunnen doen? Laat het ons weten in de reacties!

Bron:

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Gerucht: foto’s Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

0

Nieuws Gerucht: foto's Nintendo Switch 2-prototype mogelijk gelekt

18-09-2024

2

Robin

Gundam Breaker 4 – Slash tot je niet meer kan

0

Review Gundam Breaker 4 - Slash tot je niet meer kan

10-09-2024

2

Daan

Art-director Zelda legt uit hoe design Majora’s Mask tot stand kwam

1

Nieuws Art-director Zelda legt uit hoe design Majora's Mask tot stand kwam

09-09-2024

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

10 sep 24 om 00:20

#14376‍

5897 XP | 1138 comments

gewoon bang om iets uit handen te geven. De man wilt alles zelf onder controle houden. Wat hij echter een keer moet accepteren, is dat hij niet meer 'the most fresh designer out there' is en dat nieuw talent ook een kans moet krijgen. Aangezien Nintendo Mario zo groot heeft gemaakt is het onmogelijk om alles door Miyamoto te laten keuren. 

Als ik me niet vergis, is Mario Wonder een game die een keer niet door Miyamoto was ontwikkeld. Zoiets staat me in ieder geval ergens van mij. Kan het mishebben maar ik geloof dat Olifant-vorm niet zijn idee was en dattie er z'n twijfels bij had omdat het niet 'Mario' zou zijn.

Ik zou het leuker vinden als hij anderen ook eens wat meer vrijheid geeft door aan zijn IP's te laten werken en ideeën door te voeren die niet enkel van hemzelf zijn.

Yosher

10 sep 24 om 06:25

#14378‍

6163 XP | 1143 comments

Miyamoto is er ook niet altijd en eeuwig. Wat doen ze als hij met pensioen gaat of, uh, je weet wel? Gaat Nintendo als geheel dan op slot omdat hij geen vinger meer in de pap kan steken?

Ik heb immens groot respect voor de man, maar op een gegeven moment moet hij toch loslaten. Dan kan hij toch beter nu al de teugels laten vieren. Dan kan hij teminste zien dat het zonder hem ook kan.